DE foodblog van Nederland

Long Island Iced Tea – Een verfrissende cocktail

Long Island Iced Tea De Long Island Iced Tea is een erg populaire cocktail, vooral in de Verenigde Staten. Als je regelmatig Amerikaanse films of series kijkt heb je dit lekkere drankje vast wel eens voorbij zien komen.

Ingrediënten voor 1 Long Island Iced Tea:

  • 1,5 cl gin
  • 1,5 cl vodka
  • 1,5 cl tequila
  • 1,5 cl witte rum
  • 1,5 cl cointreau
  • 3 cl vers citroensap
  • Cola
  • Schijfje citroen voor decoratie

 

Bereiding:

1 – Neem een longdrink glas en doe hier 3 à 4 ijsblokjes in. Deze rol je een beetje door het glas zodat deze goed koud wordt.

2 – Vul een shaker voor 2/3 met ijs. Voeg de gin, vodka, tequila, witte rum, Cointreau en het citroensap toe. Shake en giet in je gekoeld longdrink glas met ijsklontjes.

3 – Vul je glas verder met cola en versier met een schijfje citroen.

Wat kan je doen bij brand in de keuken?

Je bent lekker aan het koken en ineens word je afgeleid omdat de telefoon gaat. Of je moet naar boven omdat een van de kinderen huilt, je gaat veen weg uit de keuken en dat kan net het moment zijn dat het mis gaat in de keuken. Het vuur staat te hoog en ineens slaat het over naar je kookboek wat je er naast hebt liggen en dan is er brand in je keuken. Wat doe je dan? Het is belangrijk om dan snel te handelen om te zorgen dat het vuur snel wordt geblust. Als het een grote brand is, ga dan naar buiten en bel de brandweer. Zij kunnen het vuur dan voor je blussen. Hoe dan ook is het bij iedere brand van belang dat je probeert te blussen, maar ook jezelf en anderen in veiligheid brengt. Heb je kinderen of huisdieren, breng hen dan eerst in veiligheid en probeer dan te blussen in de keuken.

 

Verzekeringen en brand

Bij brand in de woning is het erg lastig om precies te zeggen wat je moet doen. Dit hangt er vanaf waar de brand is ontstaan en wat je kunt doen. In ieder geval is een brandverzekering afsluiten een goede keuze. Hierdoor zorg je er namelijk voor dat wanneer er brand is, de schade als gevolg van de brand gedekt is. Er zijn dan verschillende soorten verzekeringen en ook worden er verschillende bedragen uitgekeerd (dit hangt echt af van de omstandigheden). Zorg er in ieder geval voor dat je een rookmelder hebt hangen zodat de brand tijdig ontdekt wordt en ook een kleine brandblusser in je keuken hangen is een goede keuze, zodat er bij nood snel gehandeld kan worden. Denk aan de veiligheid van jezelf en anderen!

 

De Long Island Iced Tea is niet de enige verfrissende cocktail

De Singapore Sling is ook een lekker verfrissende zomerse cocktail, probeer ze deze zomer alle twee!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief