DE foodblog van Nederland

Singapore Sling, een zomerse cocktail

Singapore Sling Deze cocktail is lekker verfrissend en dus perfect voor een warme zomerse dag. De Singapore Sling is in 1910 door de barman Ngaim Tong Boon bedacht in Singapour. Er zijn meerdere versies van dit recept, deze is aangelengd met spa rood om er een fruitige zomer cocktail van te maken.

Ingrediënten (voor 1 cocktail):

  • 6 cl gin
  • 1,5 cl kersen likeur
  • 1 scheutje Cointreau
  • 6 cl ananas sap
  • 1,5 cl vers limoen sap
  • 1 scheutje orange bitters
  • Spa rood
  • Munt blaadjes (decoratie)
  • Stukje vers ananas (decoratie)
  • Blokjes ijs

Bereiding:

1 – Vul een shaker voor 2/3 met ijs blokjes. Voeg de gin, kersen likeur, Cointreau, ananas sap, vers limoen sap en orange bitters toe.

2 – Shake en filter, schenk het in een longdrink glas.

3 – Voeg spa rood toe om het glas te vullen en decoreer met een blaadje verse munt en een stukje ananas aan een kleine saté prikker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief