DE foodblog van Nederland

Varkensvlees met curry saus – weinig ingrediënten

Varkensvlees met curry saus Varkensvlees kan soms nogal droog zijn, maar dit varkensvlees met curry saus wordt erg mals en smakelijk. Er zijn veel recepten voor curry saus, en voor deze heb je erg weinig ingrediënten nodig.

De bereiding van dit varkensvlees met curry saus is erg simpel. Wel kost het wat tijd om te garen. Begin dus op tijd met de voorbereidingen zodat je gerecht klaar is zodra het etenstijd is.

Dit recept is genoeg voor 3 à 4 personen, afhankelijk van het feit of jullie grote of kleine eters zijn.

Ingrediënten :

  • 500 gram varkensvlees
  • 1 grote ui
  • 200 ml crème
  • 2 à 4 eetlepels curry

 

Bereiding :

1 – Snijd het varkensvlees is blokjes. Bak deze snel bruin in een diepe (hapjes) pan waar een deksel op kan. Ze hoeven niet gaar te zijn. Leg ze op een bordje terwijl je de saus maakt.

2 – Terwijl het varkensvlees bruin wordt gebakken kun je de ui fijn snijden. Zodra het vlees uit de pan is voeg je een klontje boter (of wat olie) toe en bak je de ui hier een minuut of 5 in.

3 – Meng ondertussen de crème en de curry in een schaaltje zodat je geen klontjes curry poeder krijgt. Proef regelmatig om te kijken of je meer curry toe wil voegen.

4 – Giet je crème met curry nu bij de ui en laat dit even inkoken. Als je van een wat dikkere saus houdt duurt dit een paar minuten langer, blijf goed roeren.

5 – Wanneer je saus goed is voeg je je vlees toe. Zet de deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat dit alles nu goed sudderen. Afhankelijk van de maat van je vleesblokjes duurt dit 30 à 60 minuten. Check of je vlees gaar en mals is.

Tip : Serveer dit heerlijke gerecht met rijst. Wil je graag saus door je rijst doen, gebruik dan 300 à 400 ml crème en natuurlijk ook extra curry.

Tip 2 : Hoe kleiner je blokjes vlees, hoe malser het wordt wanneer het gaart in de saus.

Tip 3 : Je kunt deze saus natuurlijk ook gebruiken voor ander vlees, zoals kip.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief