DE foodblog van Nederland

Zo maak je zelf de lekkerste Engelse pie

Daar waar bijna iedereen wel weet wat een Franse quiche is, is de Engelse pie een stuk minder populair. Ook de Engelse pie bevat een hartige vulling, die echter wel iets afwijkt van de typisch Franse variant. In deze blog vertellen we je hier graag meer over. Want wat is nu eigenlijk een Engelse pie en wat is het verschil tussen een Engelse pie en een Franse quiche? Bovendien vind je in deze blog een recept om zelf de lekkerste Engelse pie te maken. Lees snel verder!

Wat is een Engelse pie?

Een Engelse pie is een soort hartige taart van bladerdeeg met een vulling van diverse soorten groente, maar vooral ook veel vlees. De English pie dateert uit de 18e eeuw en komt van oorsprong uit het plaatsje Cornwall in Engeland. De Engelse pie wordt dan ook wel Cornish Pasty genoemd. Mijnwerkers van die tijd droegen een soort voedselzakken, zogenaamde food pockets, bij zich. Hierin namen ze allerlei snacks mee, waaronder ook English pies. Dankzij de hartige vulling van groente en vlees vulde de Engelse pie erg goed. Zo hadden de mijnwerkers voldoende energie om de dag door te komen. Tegenwoordig wordt de Engelse pie gegeten als snack voor tussendoor, als bijgerecht of als complete hoofdmaaltijd.

Wat is het verschil tussen een Engelse pie en een Franse quiche?

Je moet de Engelse pie echter niet met de Franse quiche verwarren. Een Franse quiche heeft namelijk een bodem van zanddeeg, terwijl een Engelse pie gemaakt wordt van bladerdeeg. Dit maakt dat de Engelse pie wat luchtiger is. Bovendien wordt een quiche niet met deeg afgedekt en een English pie wel. De vulling wordt onder een “deksel” van bladerdeeg de oven in geschoven. Wanneer je kijkt naar het verschil in vulling, valt het op dat een English pie over het algemeen veel meer vlees bevat dan de traditionele Franse quiche, al zijn hier natuurlijk ook veel varianten op te bedenken.

Ga zelf aan de slag met dit recept

In de receptendatabase van Baktotaal Bouwhuis vind je een recept waarmee je zelf een romige Engelse pie met kip, kaas en groente kunt maken. In dit recept vind je alle benodigdheden en een werkwijze waarin stap voor stap wordt uitgelegd wat je moet doen. Bovendien vind je in de receptendatabase tal van andere hartige, maar ook zoete recepten. Van brood tot taart en gebak, cake en desserts. Neem eens een kijkje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief