DE foodblog van Nederland

Wijn en Spijs

Wijn en Spijs

Op kookpraat.nl vind je enorm veel heerlijke recepten die veelal eenvoudig te bereiden zijn. Wij plaatsen altijd een overzichtelijke lijst van benodigde ingrediënten en schrijven een zo eenvoudig als mogelijke bereidingswijze. Natuurlijk bieden de foto’s van de gerechten ook veel positiefs, zo is het mogelijk om in één keer te zien of een gerecht je aanspreekt. Wat wij echter niet veel doen op kookpraat.nl is het adviseren van een bijpassende wijn. Niet dat dit altijd een meerwaarde is, immers niet iedereen vindt een glas wijn aan tafel altijd gepast. Echter wijn liefhebbers weten als geen ander dat juist de Wijn en Spijs combinatie erg lekker kan zijn. De meeste mensen weten wel dat je bij rood vlees een glas rode wijn drinkt en bij vis een glas witte wijn, maar dan houdt het wel een beetje op. Het grappige is dat het trouwens niet eens altijd zo hoeft te zijn, er zijn namelijk witte wijnen die prima gaan bij een mooi stuk ossenhaas enz.
Aangezien wij geen vinologen zijn, zullen we in deze post niet diep in gaan over de verschillende soorten druivenrassen, wereldwijnen, e.d. Wij zijn namelijk van mening dat wijnliefhebbers prima zelf weten wat lekker is. Desondanks willen we wel verder in gaan op de mogelijkheid om een wijnproeverij te ervaren…

Wijnproeverijen

Als je een liefhebber bent van een mooi glas wijn, dan is het zeker aan te raden om eens een wijnproeverij te ervaren. We doelen dan niet op de groothandel en daar een aantal verschillende soorten te proeven, maar vanuit je eigen huis een compleet verzorgde proeverij. Your Choice Catering Den Haag is hierin de ideale partner en laat je niet weerhouden door “Den Haag”, want zij opereren landelijk. Klik gerust eens op de volgende link: Wijnproeverijen en laat je verassen door hun aanbod. Je zal verrast worden met 10 verschillende wereldwijnen en natuurlijk i.c.m. bijpassende spijzen. De sommelier is erg deskundig en zal je veel kunnen vertellen. Je kan een wijnproeverij dan ook vergelijken met een mini cursus “wijn & spijs” maar dan natuurlijk wel in een ongedwongen sfeer. Zodoende leer je op een erg leuke en unieke manier de basis kennen en kan je vervolgens zelf je gasten verwennen met heerlijke wijn en spijs combinaties.
Al enthousiast geworden..? We kunnen je in ieder geval al vermelden dat de kosten voor deze unieke ervaring reuze meevallen.

 

pure arganolie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief