DE foodblog van Nederland

Traditionele kaasfondue met een twist

Traditionele kaasfondue met een twist

Kaasliefhebbers opgelet, vandaag een heerlijk recept voor een traditionele kaasfondue met een twist. Een kaasfondue is niet alleen een lekkere, maar ook gezellige aangelegenheid. Met vrienden of familie aan tafel lekker dineren. Kaasfondue noemt men tegenwoordig ook wel ‘funcooking’. Kaasfondue kan met verschillende soorten kaas worden gemaakt en ook kunnen er vele ingrediënten in de kaasfondue worden gedipt. Hierbij mijn favoriete recept.

Traditionele kaasfondue met een twist

 

Wat heb je nodig voor 2 personen?

Ingrediënten om te dippen:
– Bleekselderij
– Paprika
– Komkommer
– Champignons (eerst even kort bakken met knoflook, zout en peper)
– Droge worst
– Stokbrood

Ingrediënten kaasfondue:
– 250 ml droge witte wijn
– bloem (paar eetlepels)
– olie
– 3 teentjes knoflook
– 300 gram Emmentaler
– 300 gram Guyere
– 100 gram blauwe kaas
– kruidenboter
– zout en peper
– citroensap

Bereidingswijze:

Allereerst even alle ingrediënten om te dippen in kleine stukjes snijden. Bak de champignons even kort met wat knoflook, zout en peper om ze op smaak te brengen. Niet te lang, alleen even aanbakken.
Vervolgens de kaasfondue: Smeer de pan die je gaat gebruiken in met een beetje olie. Pak de volledige teentjes knoflook en snijd ze doormidden. Wrijf de binnenkant van de pan in met knoflook.
Zet een pan op het vuur en giet er een laagje olie in. Zodra de olie warm is voeg je een eetlepel bloem toe, even doorroeren tot het een gladde massa is zonder klontjes. Vervolgens de wijn toevoegen, even roeren. Nog een schepje bloem erbij en weer goed roeren. Dit alles op laag vuur. Zorg dat er geen klontjes ontstaan.
De kaas moet geraspt zijn, zo smelt de kaas makkelijker. Voeg de kaas toe, niet alles in 1 keer. Af en toe een beetje en goed blijven roeren. Voeg wat knoflook en kruidenboter naar smaak toe. Vervolgens de rest van de kaas toevoegen. Blijven roeren tot het een glad geheel is. Voeg een beetje citroensap toe.
Klaar! Pan op tafel op een warmhoudplaat of een speciale fonduepan op een brander. Zo blijft de kaas lekker vloeibaar.

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief