DE foodblog van Nederland

Piraten Steak BBQ recept

Piraten Steak BBQ recept

Het mooie weer komt er weer aan, daarmee natuurlijk ook het barbecue weer! Vandaag een overheerlijk barbecue recept voor de echte vleesliefhebbers: Piraten Steak!

Pirate Steak

Benodigdheden voor 2 personen:
– 150 ml Sinaasappelsap
– 100 ml Captain Morgen (spiced rum)
– 150 ml Soja Saus
– 3 a 4 teentjes verse knoflook
– 1 Theelepel cayennepeper
– 3 eetlepels Bruine suiker
– 1 eetlepel zwarte peper
– 600 gram Rib eye roast, een groot stuk welke je in dunne plakjes kan snijden.

 

Bbq pirate steak

Bereidingswijze:

Allereerst het vlees:  pak het grote stuk Rib Eye en snijd dit in hele dunne plakjes van ongeveer een halve centimeter dik. Probeer dit zo dun mogelijk te doen met een zeer scherp mes. Vervolgens doe je het vlees in een grote kom of in een marinade zak.

Dan de marinade: pak de grote marinade zak of een grote kom en voeg een half glas sinaasappelsap toe, vervolgens een half glas soja saus. Neem 3 eetlepels bruine suiker en voeg dit toe aan de marinade. Vervolgens een theelepel verse zwarte peper en cayennepeper toevoegen. Nu heb je een paar knoflookteentjes nodig (ongeveer 3 a 4), het liefst verse knoflook.  Neem de teentjes en druk ze plat met een mes, zodat de aroma’s vrij komen. Voeg deze teentjes in zijn geheel in de marinade. En dan, het belangrijkste: de spiced rum toevoegen. Captain Morgen is hier zeer geschikt voor, dit geeft een heerlijke smaak. Voeg ongeveer 100 ml spiced rum toe aan de marinade. Alles even goed door elkaar mixen en vervolgen 2 uur laten marineren. Niet korter en niet langer, als je het langer laat marineren kan de structuur van het vlees beschadigen.

BBQ:
Even kort op de barbecue, zodat het vlees lekker mals blijft. Serveer een lekker vers stokbrood erbij en klaar!

pirate steak2

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief