DE foodblog van Nederland

Originele manier om scrambled eggs te maken

Hoe maak je ‘scrambled eggs’ in de schil van het ei zelf?

Iedereen kent de bekende Britse ‘scrambled eggs’ wel, dit is natuurlijk erg leuk en lekker om te maken. Echter hebben wij nu een originele manier gevonden om scrambled eggs te maken: namelijk IN de schil van het ei zelf!

Wat heb je nodig? Neem een paar eieren, en een paar diepvries zakjes. Doe één ei in een diepvrieszakje en pak deze goed in.
Pak een shirt met lange mouwen uit de kast. Stop het ei (verpakt in het zakje) in de mouw van je shirt. Neem 2 touwtjes en bind deze aan beide zeiden van het ei goed vast, zodat het ei ‘vast’ in de mouw van je shirt zit. Het gat tussen de beide touwtjes moet ongeveer 10 cm zijn.
Vervolgens “wind je het shirt op”  en trek je er hard aan, doe dit minimaal 15 keer.

Zie ook het filmpje voor een duidelijk beeld van de instructies.

Maak de touwtjes weer los en haal het ei uit de mouw van je shirt. Je kunt vervolgens kijken of het ei “gescrambled” is, pak hier voor een zaklamp of je telefoon en schijn door het ei heen. Vergelijk met een normaal ei, je zult zien dat het normale ei meer licht doorlaat dan het “scrambled egg”.

Zet een pannetje water op, laat het water nog niet koken. Leg de eieren er 15 minuten in, dus niet wanneer het water al kookt, maar eerder.

Pel de eieren en je zult zien: een gouden ei!

 

One Response to Originele manier om scrambled eggs te maken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief