DE foodblog van Nederland

Torentje van tomaat en mozzarella

Dit simpele torentje van mozzarella en tomaat is perfect voor een lichte zomer maaltijd. Binnen enkele minuten heb je een prachtig voor- of bijgerecht op tafel.

Alle ingrediënten zijn gezond op hun eigen manier, je hoeft je dus absoluut niet schuldig te voelen wanneer je hiervan smult!

Zo zit tomaat vol met vitamine C, kalium en fosfor en in mozzarella zit veel vitamine B11, magnesium, fosfor en vooral calcium.

Neem indien mogelijk kervel en tomaten uit eigen tuin (of die van je lieve vrienden of buren). Wanneer dit niet mogelijk is kun je makkelijk biologische ingrediënten op de markt of in de winkel vinden.

Qua wijn kun je het beste voor een droge of zoete witte gaan. Bijvoorbeeld een zoete Côte de bergerac, een droge Alsace Riesling of een zoete Jurançon.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 2 bollen echte mozzarella
  • 2 tomaten
  • Pijnboompitten
  • Kervel
  • Olijfolie (extra vierge)
  • Balsamico azijn
Torentje van tomaat en mozzarella

Torentje van tomaat en mozzarella

 

Bereiding:

1 – Snijd de mozzarella en de tomaat in plakjes van dezelfde dikte. Verwijder de pitjes uit de plakjes tomaat.

2 – Snijd een paar blaadjes kervel fijn en meng dit met wat olijfolie (ong. 3 eetlepels per persoon).

3 – Rooster de pijnboompitten kort in een koekenpan met een scheutje olijfolie.

Opdienen: 

Giet een beetje olijfolie met kervel in een bord (ong. 2 eetlepels per bord). Maak nu wat lijntjes met de balsamico azijn.

Begin het torentje met een plak mozzarella, dan een plak tomaat en dan weer mozzarella. Gebruik halve bol mozzarella en een halve tomaat per bord.

Giet nu 1 theelepel olijfolie met kervel over je torentje.

Verspreid nu de pijnboompitten over het bord en om het helemaal af te maken kun je een takje kervel boven op je torentje zetten.

Tip: Dit lekkere torentje kun je ook als bijgerecht eten, het smaakt heerlijk bij deze kalfslever met bacon, deze kalfs koteletten met appel of deze steak tartare.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief