DE foodblog van Nederland

Steak tartare

Steak tartare wordt nog niet zo vaak in Nederland gegeten, maar in landen als Frankrijk is het in vele restaurants op de kaart te vinden. Omdat het rundvlees rauw is behoud het al zijn smaak en voedingstoffen, het is natuurlijk wel erg belangrijk om vers vlees te kopen. Met dit simpele recept hoef je niet meer naar een Frans restaurant en maak je deze lekkere steak tartare gewoon thuis.

Aangezien dit recept erg simpel is en binnen 15 minuten klaar is, is het perfect voor wanneer familie of vrienden komen eten, je hoeft geen uren in de keuken te staan om een origineel gerecht op tafel te zetten.

Bij een steak tartare kies je het beste een rode wijn. Neem bijvoorbeeld een Beaujolais, een Bordeaux of een Côtes de Castillon.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 2 uien
  • 2 sjalotten
  • 700 gram rumsteak
  • Cayennepeper
  • Worcestershire sauce
  • 4 eigelen
  • 4 theelepels erwtjes
  • Peterselie
  • Ketchup, olijfolie, mosterd, Tabasco
  • Zout en peper
Steak tartare

Steak tartare

 

Bereiding:

1 – Snijd de uien en sjalotten fijn.

2 – Maal het rundvlees fijn (de slager kan dit voor je doen), voeg een beetje zout, peper, een mespuntje cayennepeper en een paar druppels Worcestershire sauce toe.

3 – Maak nu 4 bollen van het vlees (niet te hard aandrukken), leg op ieder bord een bol (of schijf) en duw het midden in; hier leg je een eigeel in.

4 – Om het vlees leg je de ui, sjalot, erwtjes en peterselie. Serveer met schaaltjes ketchup, olijfolie, mosterd en Tabasco zodat iedereen kan bepalen wat hij bij zijn vlees eet.

 

Voor degenen die geen rauw vlees willen eten:

Na stap 2 meng je het vlees met de ui, sjalot, erwtjes en peterselie. Maak hier bollen of schijven van en bak deze in de pan. Ook hierbij serveer je schaaltjes ketchup, olijfolie, mosterd en Tabasco.

 

Steak tartare is lekker met wat gegrilde sneden brood of een paar plakken stokbrood. Ook kun je er een lekkere salade bij eten zoals deze of deze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief