DE foodblog van Nederland

Spareribs zelf maken met pittig zoete marinade

Wij zijn echte spareribs fans, echter zijn ze lang niet overal even mals en lekker.  Vaak kun je wel kiezen voor een zoete of pittige marinade. De marinade is natuurlijk heel persoonlijk, maar het is toch wel fijn als het vlees bijna van het bot af valt. Hoog tijd dus om ze zelf eens te gaan maken. Vandaag kwamen ze binnen: de ongekookte spareribs van Beef & Steak ! Aan de slag dus!

Je kunt spareribs op verschillende manieren bereiden. Je kunt ze in de oven doen en deze 3 uur lang op 120 graden ‘slow cooken’ of garen, maar wij hebben het dit keer op een andere manier geprobeerd. Eerst hebben we een marinade gemaakt van verschillende ingrediënten zoals peper, cajun, bruine suiker, honing, knoflook en maarliefst 2 liter ketjap manis! In deze marinade hebben we de spareribs ongeveer 75 min voorgekookt.

 

Een pittig zoete marinade leek ons lekker, hiervoor hebben wij een ingrediëntenlijst samengesteld. Deze lijst is voor ongeveer 5 kg spareribs, genoeg voor zeker 6 personen.

De marinade voor 5 kg spareribs: 
– 2 liter water
– 2 liter ketjap manis
– 6 eetlepels bruine suiker
– 4 eetlepels honing
– verse rode peper in stukjes gehakt
– 6 tenen knoflook, grof gehakt
– 4 eetlepels sambal
– 2 theelepels cajun kruiden

Eerst de marinade zelf aan de kook brengen, kookt het, dan doe je de spareribs erbij. Laat het geheel ca. 75 minuten koken met de deksel erop.

Ondertussen even een lekker sausje erbij gemaakt met onder andere mayonaise en knoflook. Net even weer iets anders dan een normale knoflooksaus.

De ingrediënten hievoor:
– 3 theelepels verse platte peterselie, fijngehakt
– 4 tenen knoflook, fijngehakt
– halve rode ui, fijngehakt
– 1 theelepel citroensap
– 1 augurk, fijngehakt
– 250 ml mayonaise
– zout en peper naar smaak

 

Nadat de spareribs gekookt zijn nog even ca. 20 minuten in de oven doen op 150 graden, dan komt er een lekker krokant laagje op en zijn ze klaar om te serveren.
Mals dat ze waren! Heerlijk, een echte aanrader. Goede spareribs zijn uiteraard het halve werk, en daarnaast de marinade en de bereiding. Dit was zeker voor herhaling vatbaar! Beef & Steak, bedankt weer voor de geweldige kwaliteit vlees!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief