DE foodblog van Nederland

Nasi met cashewnoten

Nasi met cashewnoten Een heerlijk simpel recept voor een bordje gezonde nasi. Deze kun je goed in de koelkast bewaren om de volgende dag op te warmen. Zo hoef je wat minder lang in de keuken te staan, of heb je een lekkere maaltijd voor op je werk of op school.

Deze maaltijd is compleet waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over wat je er bij maakt. De volkoren rijst zit vol koolhydraten die je nodig hebt om met energie je dag tegemoet te gaan. De eieren en cashewnoten zorgen voor de eiwitten. Ook zitten er veel gezonde vetten in cashewnoten. De erwtjes zorgen voor de vitaminen.

 

Ingrediënten voor 2 porties nasi met cashewnoten:

  • 1 sjalot
  • 4 eieren
  • De helft van een klein blikje erwtjes (ongeveer een handvol)
  • 2 porties volkoren rijst
  • Een paar eetlepels ketjap manis (naar smaak)
  • Een klein zakje cashewnoten
  • Eventueel wat knoflookpoeder

 

Bereiding:

1 – Kook de rijst zoals aangegeven staat op de verpakking.

2 – Snijd de sjalot fijn, en bak deze in wat boter of olie in een hapjespan.

3 – Wanneer de sjalot een paar minuten gebakken heeft voeg je de eieren toe. Deze kluts je goed door elkaar.

4 – Wanneer de eieren gaar zijn, en goed geklutst (eigeel en eiwit gemengd, in kleine stukjes) voeg je de gerookte, afgegoten rijst toe aan de pan. Je kunt op dit punt eventueel wat olie of boter toevoegen als je pan wat droog wordt.

5 – Voeg de erwtjes en cashewnoten toe, en roer alles goed door elkaar.

6 – Meng een paar lepels ketjap manis en eventueel wat knoflookpoeder door je nasi. Blijf roeren en proeven om de juiste smaak te krijgen.

7 – Serveer de nasi met cashewnoten zodra alles goed gemengd en warm is.

 

Tip: Als je de nasi met cashewnoten de volgende dag opnieuw op wil warmen, doe je dit het beste in een pan met een heel klein beetje boter. De magnetron is niet aangeraden, maar wel een optie als het niet anders kan. Ook koud is dit lekker, vooral wanneer je gewend bent koude rijstsalades en dergelijke te eten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief