DE foodblog van Nederland

Rode bietensoep Borsjt

Auteur: www.kookboekmamakookt.nl

In Wit-Rusland wordt elke middag soep gegeten. Mijn moeder maakte altijd zelf bouillon van vlees. Ze deed hier een hele gepelde ui bij in. Dit zuivert het vlees en geeft een lekkere smaak.

 

 

 

Ik probeer één keer per jaar naar Minsk te gaan, want ik mis mijn familie. Het was niet makkelijk om naar Nederland te komen, maar ik heb hier wel een leuk leven opgebouwd.

‘Ik ben dol op dille! Ik gebruik het in bijna alle gerechten.’

500 g varkensribben of rundvlees met bot
1 ui
1 laurierblad citroensap

3 aardappelen
3 rode bieten
1 teentje knoflook 1 paprika
3 tomaten
1 wortel
2 el olijfolie
peper en zout crème fraîche dille

Rode bietensoep Borsjt

 

Voor de bouillon: leg het vlees in een pan in 1,5 liter koud water, breng dat aan de kook met een hele, gepelde ui erin. Als het water kookt zet
je het vuur laag en laat je de bouillon 1-1,5 uur zachtjes koken.

Maak intussen de bieten schoon (zie recept haring onder de mantel) en kook ze 1 uur in ruim water. Giet ze af en laat ze afkoelen. Was de paprika, wortel en tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan

en bak hierin paprika, wortel, tomaten en een geperst teentje knoflook 15-20 minuten. Schil de rode bieten en de aardappelen en snijd ze
in stukjes. Haal na 1-1,5 uur de ui en het bot met het vlees uit de bouillon. Haal het vlees van het bot, snijd het in kleine stukjes en doe het terug in de pan. Voeg een laurierblad en een beetje citroensap toe. Citroen versterkt de rode kleur van de soep. Doe dan de rode bieten, de aardappelen en de andere groentes in de bouillon. Voeg peper en zout naar smaak toe

en laat nog maximaal 20 minuten op een laag vuurtje koken. Serveer de soep met een eetlepel crème fraîche en fijngesneden dille.

One Response to Rode bietensoep Borsjt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief