DE foodblog van Nederland

Chinese Foe Yong Hai

Auteur: www.heerlijkdineren.nl

 

Introductie:
Foe Yong Hai is een heerlijk Chinees gerecht gemaakt van dun gesneden groenten die gegaard worden in een omelet. Dit is een origineel recept van een Chinees restaurant uit Breda, erg lekker dus.

 

Ingrediënten:
SAUS:
–          1 teen knoflook

–          1 blikje tomatenpuree 140 gram

–          250 milliliter kippenbouillon of gewone bouillon

–          100 milliliter gembersiroop

–          eetlepel sojasaus

–          zonnebloemolie

OMELET EN VULLING:

–          1 prei

–          1 ui

–          1 winterwortel

–          1 bakje champignons

–          8 eieren

–          2 teentjes knoflook

–          1 eetlepel sojasaus

–          Sesamolie

 

Chinese Foe Yong Hai

Bereidingswijze:

Saus:
Zet een steelpan op halfhoog vuur met wat olie, voeg een teen knoflook toe. Laat deze dertig seconden zachtjes sudderen maar niet bruin worden.  Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en roer deze om met de knoflook. Doe er daarna de bouillon, de gembersiroop en de sojasaus bij en roer het tot de saus mooi glad wordt. Laat dit ten slotte vijf minuten koken.

Vulling:
De groenten hoeven in niet al te kleine stukken te worden gesneden. Je kan ervoor kiezen om de prei en wortel van tevoren te blancheren of om het in dunnere plakken te snijden. Klop de eieren met de sojasaus. Zorg voor een grote pan, verhit de sesamolie en smoor de knoflook eerst dertig seconden op halfhoog vuur. Zet het vuur hoog om de groenten even goed te bakken en gaar te maken. Na twee minuten mag het vuur weer halfhoog en dienen de geklutste eieren te worden toegevoegd. Roer dit mengsel totdat het begint te sollen. Laat het even met rust zodat de onderkant goudgeel kleurt. Schuif het bij elkaar en laat het even rusten. Na een minuut of twee de omelet op de andere kant leggen en nog kort laten garen zodat er een lekkere omelet in de vorm van een halve maan in de pan ligt.

Serveer het omelet in een of op een schaal en schenk de saus eroverheen.

 

Eet smakelijk en geniet van u Chinese Foe Yong Hai!

8 Responses to Chinese Foe Yong Hai

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief