DE foodblog van Nederland

Quiche met witlof en rauwe ham

Auteur: www.lekkerhappen.com

Quiche met witlof en rauwe ham

Ingrediënten:

  • 1 rol bladerdeeg (rond)
  • 3 witlofstronken
  • 2 uien
  • 6 plakken rauwe ham
  • 3 eieren
  • 250 ml room
  • peper
  • zout
  • bakspray
  • boter
  • 40 gemalen kaas
  • eventueel wat veldsla vermengd met olijfolie met truffelsmaak als afwerking

Bereiding:

  • Zet de oven op 180 graden om voor te verwarmen.
  • Snijd de ui fijn.
  • Snijd de witlof in grove stukken.
  • Verwarm een pan met wat boter.
  • Bak de ui glazig en voeg de witlof toe. Roer een 5-tal minuten tot de witlof wat zachter geworden is.
  • Vet ondertussen een springvorm in met wat bakspray, doe eventueel nog wat bakpapier op de bodem van de springvorm.
  • Leg het deeg in de springvorm en duw het ook goed aan tegen de rand van de springvorm.
  • Neem een kom en kluts de eieren met de room los. Kruid met peper en zout.
  • Verspreid de ui over de bodem.
  • Leg dan de witlof erop.
  • Giet het eiermengsel eroverheen.
  • Verscheur de stukjes rauwe ham en leg ze op het eiermengsel.
  • Strooi er nog wat gemalen kaas overheen.
  • Zet zo’n halfuurtje in de oven.

Werk eventueel af met de veldsla.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief