DE foodblog van Nederland

Geroosterde pastinaak en wortel

Auteur: www.degezondekok.nl

 

Als je nog niet bekend bent met pastinaken moet je dit zeker eens proberen. Een heerlijk ovengerecht met pastinaken, wortels, aardappels, knoflook en uien. En niet te vergeten rozemarijn en tijm. Maak er een sausje bij van mayonaise en yoghurt om het gerecht compleet te maken.


Ingredi├źnten

  • 3 pastinaken
  • 3 flinke wortels
  • 3 aardappels
  • 1 grote ui
  • 2-3 tenen knoflook
  • rozemarijn
  • tijm
  • olijfolie
  • peper en zout

Geroosterde pastinaak en wortel

Bereidingswijze

Schil de pastinaken, de aardappels en de wortels. Met de hoeveelheid kun je zelf spelen als je ervan uitgaat dat de verhouding tussen de drie groenten ongeveer gelijk blijft. Kook de aardappels ongeveer 8 minuten in kokend water. Snijd daarna de groenten en de ui (zonder schil) in grove stukken en doe ze samen in een grote kom. Voeg ook de teentjes knoflook (met schil) toe. Giet er een flinke scheut olijfolie over en voeg verse tijm en rozemarijn toe. Als je dat niet in de tuin hebt staan, dan kun je ook gedroogde kruiden gebruiken. Voeg nog wat zout en versgemalen zwarte peper toe en hussel alles door elkaar. Zet de oven aan op ongeveer 200 graden.
Leg alle groenten op een bakplaat (eventueel met bakpapier bekleed) en schuif die in de oven. Na een kwartiertje even omscheppen. De groenten moeten ongeveer 35 minuten in de oven roosteren, maar het is uiteraard niet de bedoeling dat ze verbranden. Kijk dus na een half uurtje hoe het gaat en schep ze nog eens om. Dit gerecht is erg lekker met een fris mayonaisesausje. Je maakt het met mayonaise, yoghurt, citroensap, knoflook en bieslook. Een beetje mosterd of verse peterselie erdoor kan ook. Let wel op als je lactose-intolerant bent. De knoflooktenen zijn in de oven mooi gaar geworden. Je knijpt de knoflook eruit en doet die door de geroosterde groenten. Eet smakelijk!
Extra informatie

Porties: 2 personen

Bereidingstijd: 45 minuten

2 Responses to Geroosterde pastinaak en wortel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief