DE foodblog van Nederland

Smoothie met vers kokos water

Auteur: EefsFood

Tot verkort stond ik vaak in de supermarkt met een kokosnoot in mijn handen. Meestal haalde hij het mandje niet, want ja het is nogal een klusje om ‘m open te krijgen.. Dacht ik toen! Ik heb wat filmpjes op YouTube geraadpleegd en wat blijkt? Zo moeilijk is het helemaal niet.

Je hebt alleen maar een hamer, kurkentrekker en een kokosnoot nodig voor deze lekkere smoothie met vers kokos water. Oh en een grote stenen tuintegel is ook geen overbodige luxe. 1 van de 3 gaatjes bovenop is heel zwak, daar draai je zonder moeite een kurkentrekker in. Een beetje heen en weer porren tot je een mooi gaatje hebt. Laat nu eerst het sap eruit druppelen. Leg hem nu in de tuin op de grond (een stoeptegel kan natuurlijk ook) en begin met de puntige kant van de hamer rondom hard te meppen. Net zo lang tot je hem in tweeën hebt. Bij de ene kokosnoot is dat veel sneller voor elkaar dan de ander. Een trucje om het vruchtvlees er zonder moeite uit te krijgen heb ik nog niet helemaal. Ik hamer ‘m vaak in nog kleinere stukjes en wrik het vruchtvlees met een lepel los.

Dan het sap, je houd ervan of je vind het echt vies! Ik ga voor dat laatste.. Hoe graag ik het ook lekker wil vinden.. In een smoothie daarin tegen is het prrrrima!

 

Smoothie met vers kokos water

Voor deze smoothie gebruikte ik:

100 ml vers kokoswater
1 banaan
1 flinke hand bevroren mango blokjes
Sap van een 1/2 limoen

Alles bij elkaar en blenden maar!

 

Smoothies zijn tegenwoordig helemaal HOT. Ze zijn ten eerste erg gezond maar je kunt er ook heel veel mee variëren. Je kunt er zowel groente als fruit in doen en zelfs wat ijs erdoor is mogelijk.

Geniet van dit recept!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief