DE foodblog van Nederland

Pure Pasta pesto met kip

Auteur: www.leefbewustgezond.nl

 

We kennen ‘m allemaal wel, de pasta pesto. Deze variant is allergeenvrij, hij bevat geen gluten, lactose, suikers of e-nummers. Pure pasta pesto dus. Wil je geen vlees/gevogelte eten? Dan laat je de kip er lekker uit, en voeg er bonen aan toe of kikkererwten.

 

 

 

Ingrediënten voor 2 personen

Glutenvrije pasta

1 kipfilet

2 grote handen sprouts (kiemen)

½ avocado

1 pot boontjes (liefst verse, maar die had ik niet in huis)

½ portie verse pesto (ong, 40gr) (voor het recept van deze verse pesto klik op de link)

verse pesto

Pure Pasta pesto met kip

 

Maak de kip schoon en snijd in kleine blokjes welke je even kort aanbakt zodat ze rondom goudbruin zijn. Zet dan het vuur laag, je wilt immers geen taaie en droge kipstukjes eten! Kook de pasta al dente (beetgaar) en giet af. Als je geen plakkerige pasta wilt, spoel ze dan meteen af onder koud stromend water tot de pasta is afgekoeld. Het wordt vanzelf weer warm in de pan, en zo hoef je niet onnodig extra olie (kcal) toe te voegen.

Heb je verse boontjes, dan kook je die. Als je net als ik op het moment van het maken van dit recept geen verse boontjes in huis hebt volstaat een pot ook prima. Meng de boontjes, de sprouts* en de pesto in de pan waar de kip al in zit en voeg op het moment dat alles gemengd is de pasta toe. Als alles warm is voeg je nog stukjes avocado toe. Een groen blaadje basilicum voor de mooi en voilla! Eetsmakelijk!

 

*sprouts zijn gekiemde zaden die je laat weken en vervolgens in het donker laat kiemen. Ik heb zelf broccoli & mosterd kiemen gebruikt in dit recept. Je kunt deze kiemzaden bij verschillende natuurwinkels aanschaffen, of gewoon een bakje kant en klare sproutmix kopen bij dezelfde zaken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief