DE foodblog van Nederland

Frisse koolsalade met Port Salut

Auteur: www.avs-sportdietisten.nl

Adviesbureau Voeding en Sport is team van 5 enthousiaste sportdiëtisten, waarbij de focus op voeding en beweging ligt. Voor wie voeding en beweging een belangrijke combinatie is, is bij AVS aan het juiste adres. De doelgroep varieert daarom van top- en wedstrijdsporters tot mensen met overgewicht, diabetes mellitus en COPD. Onafhankelijk van wat je persoonlijke doel is ten aanzien van voeding en beweging: we helpen je graag om het beste uit jezelf te halen en te gaan voor GOUD.

 

AVS is actief op Facebook (AVS-Leefstijl en AVS-sportvoeding) en Twitter (@AVSsportdietist). Daarnaast brengen we iedere maand een nieuwsbrief uit. Op www.avs-sportdietisten.nl  kun je je hiervoor aanmelden.

 

Frisse koolsalade met Port Salut

Voor 4 personen

 

Ingrediënten:

–          6 eetlepels yoghurtmayonaise

–          2 eetlepels witte wijn azijn

–          ½ theelepel gedroogde dragon

–          25 gram verse bieslook

–          ½ eetlepel karwijzaad

–          150 gram witte kool, gesneden

–          150 gram groene kool, gesneden

–          4 eetlepels rozijnen

–          1 appel, gesneden (met schil)

–          370 gram Port Salut

–          1 zakje (100 gram) eikenbladsla

–          peper en zout

Bereiding:

Roer de yoghurtmayonaise met de azijn en dragon glad in een schaaltje. Knip de bieslook erboven in stukjes en roer er doorheen. Karwijzaad met bolle kant van lepel of in vijzel iets pletten en door de dressing roeren. Voeg de witte en groene kool, samen met de rozijnen en stukjes appel bij de dressing. Salade op smaak brengen met zout en peper. Zet de salade ca. 1 uur afgedekt in de koelkast, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.

Snijd de Port Salut in 4 gelijke stukken en leg dit even voor opdienen ca. 10 minuten in de oven onder de grill. Zorg ervoor dat ze een beetje warm en zacht worden, maar niet te veel smelten. Serveer de koolsalade op een ‘bedje’ van eikensla en leg de Port Salut er bovenop. Eet smakelijk!

 

Voedingswaarde per persoon: 386 kcal, 15 gram koolhydraten, 20 gram eiwit en 28 gram vet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief