DE foodblog van Nederland

Sandwich met bacon, gefrituurde ui en kaas

Sandwich met bacon, gefrituurde ui en kaas

Een heerlijke sandwich met bacon, gefrituurde uien en kaas. Kies hiervoor je favorieten kazen. Dit recept is te bereiden op een barbecue.

Wat heb je nodig voor deze overheerlijke sandwich?
1. Bacon, dik gesneden plakken (4 pond)
2. Bruine suiker (200 gram)
3. Zoete uien (2 a 3 stuks)
4. Je favoriete kaas (bijvoorbeeld Gouda, peper kaas of cheddar).
5. Mozarella (geraspt)
6. Brood

smoked bacon

Hoe bereid je deze sandwich?

Pak de bacon plakken en leg ze op een grote snijplank en bestrooi ze met bruine suiker. Haal de plakken nog niet te ver van elkaar af.
Neem een barbecue en leg in de ene helft kolen, de andere helft een aluminium bak. Hierboven leg je de bacon (dus niet rechtstreeks boven de kolen), ook nu de bacon nog niet van elkaar afhalen, dit kan later. Het vet wat van de bacon af komt vang je op in de aluminium bak onder het rooster. Zo bakt de bacon langzaam gaar. Tijdens het wachten snijd je 2 of 3 grote zoete uien in ringen.
Na 2,5 is de bacon klaar om te gaan spreiden, nu kun je de bacon strips uitspreiden over de BBQ. Nog een uurtje of 1,5 uur wachten en de bacon is gerookt!

Vervolgens haal je de aluminium bak met bacon vet uit de BBQ . Deze bak zet je op de BBQ grill aan de kant waar de kolen liggen en laat het vet koken. Hierna gooi je de uienringen in dit bacon vet en frituur je ze ongeveer 2 minuten.

Neem een rasp en rasp de kaas over de bacon, bijvoorbeeld peper kaas. Vervolgens de geraspte mozarella overheen. Leg de gefrituurde uien bovenop de bacon met kaas en rasp er nog wat kaas overheen. Doe de kap van de BBQ er weer op en laat de kaas even smelten.

Bacon cheese unions

Maak het brood klaar: kies je favoriete brood en snijd het doormidden, plaats de bacon met kaas en ui hierop en leg het brood nog even op de BBQ.

Indien de kaas gesmolten is en het brood geroosterd neem je de sandwich van de BBQ af en snijd je de sandwich in plakken. Gebruik je eigen favoriete sauzen, een combinatie van mayonaise en ketchup is echt heerlijk!

 

bacon cheese unions sandwich
Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief