DE foodblog van Nederland

Paprika snijden

Hoe snijd je een paprika?

Het binnenste witte deel met de pitjes van de paprika zit altijd in de weg, daarom kun je de paprika niet net zo als een ui snijden. Natuurlijk hebben wij hier een leuke truc voor!

Paprika is een geliefd stuk groente, er zitten vele vitamines en mineralen in. Voornamelijk veel vitamine A en C. Paprika bevat ook zeer weinig calorieën (tussen de 25 en 50) en zeer veel voedingsstoffen door de vezels. Ideaal bij een dieet dus! Ook kan de paprika worden bereid op verschillende manieren: grillen, bakken, roosteren, koken, maar natuurlijk ook gewoon prima rauw te eten! Het vrolijke stuk groente in verschillende kleuren maakt de presentatie van vele gerechten een stuk mooier.

paprika snijden

Hier hebben wij een leuke tip voor:
Pak allereerst een snijplank met een scherp mes. Snijd vervolgens de kop van de paprika er af, doe dit ook met de onderkant van de paprika. Zet de paprika rechtop en snijd de paprika open aan één kant. Leg de paprika weer op zijn kant en open de paprika, vervolgens kun je zo met het mes de witte binnenkant van de paprika eruit snijden. Op deze manier houd je het rode deel van de paprika over, deze kun je in reepjes of blokjes snijden. Het hangt er vanaf wat voor soort gerecht je maakt. Ook de kop en onderkant van de paprika kun je mee snijden, in de kop van de paprika zit vaak een steel of groen deel, deze druk je er gemakkelijk uit.

Zie het filmpje voor een duidelijker beeld:

Erg handig! Zo snijd je dus een paprika! Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief