DE foodblog van Nederland

Gemakkelijk recept lasagne

Een gemakkelijk recept om lasagne te maken

De Italiaanse keuken is zeer populair als het gaat om thuis zelf te bereiden. Één van mijn favorieten is lasagne. Gemakkelijk om te maken en altijd erg lekker. Je kunt het goed combineren met verschillende soorten groenten, deze keer met spinazie. Als kaas gebruiken we mozzarella. Bij deze een gemakkelijk recept om lasagne te maken, dit kan met de volgende ingrediënten en de bereidingswijze volgt daaronder.

Ingrediënten: 

 Een aantal tomaten
– Een ui of sjalot
– Knoflook
– Lasagne vellen
– Geraspte kaas
– Italiaanse kruiden
– Een pot pastasaus
– Kleine 500 gram spinanzie uit de diepvries

Bereidingswijze lasagne met spinazie en mozzarella 

Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden en begin het ontdooien van de lasagne. Vaak kan dit gewoon door het even in de magnetron te doen. Maak je ui of sjalotje schoon en versnipper hem in kleine stukjes. Maak de tomaten schoon en snij deze in plakken.

Pak een grote koekenpan en bak de gehakt rul, voeg hieraan de Italiaanse kruiden toe, je ui en een klein gehakte of geperste teen knoflook. Zodra de gehakt bijna gaar is kunnen we de spinazie toevoegen. Bak het geheel nog even zodat alles gaar is en voeg daarna de pastasaus toe. Laat het geheel nu nog zo’n 10 minuten op laag vuur pruttelen.

Nu we alles klaar hebben staan kunnen we beginnen met het opbouwen van de lasagne. Vet eerst een ovenschaal in en begin met een laagje saus. Leg daarop een paar plakken tomaat en bedenk met lasagnevellen. Schep een tweede laag saus op de vellen en daarop weer een aantal plakken tomaat. Ga zo door totdat je niet meer hebt, je laatste laag dient saus en tomaat te zijn. Strooi bovenop je lasagne de geraspte kaas.

Het bakken van je lasagne kan even duren, hou hem goed in de gaten. Ga uit van minimaal 35 minuten en haal hem er pas uit wanneer hij mooi goudbruin is. Gaat het allemaal wat sneller dan verwacht? Prik met een mes om te kijken of de bladen al gaar zijn, zoniet dan op laag vuur nog even doorgaren.

Een gemakkelijk recept om een heerlijke lasagne op tafel te zetten, eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief