DE foodblog van Nederland

Fruit pellen: o.a. kiwi’s en mango’s

Een leuke techniek om bepaalde soorten fruit te pellen, deze techniek kun je onder andere toepassen op kiwi’s, mango’s en zelfs op avocado’s. Erg handig en dit kan echt iedereen! Alles wat je nodig hebt is een snijplank, een scherp mes en een glas. Dit hebben we allemaal wel in huis toch?

fruit pellen

Een kiwi pellen kan heel lastig zijn, het uitlepelen ervan kan soms echt een crime zijn. Maar het kan ook echt heel simpel: pak het stuk fruit, leg het op de snijplank en snijd het door midden. Vervolgens pak je het glas erbij, het glas moet wel ongeveer een doorsnede hebben van 10 cm, geen longdrinkglas dus. Zet de onderkant van het stuk fruit op de rand van het glas en druk bijvoorbeeld de kiwi er langs. De schil is er af, perfect! Dit kan dus ook met bijvoorbeeld mango’s of avocado’s.

Fruit pellen kan heel gemakkelijk!

Zie het filmpje voor een duidelijke instructie met beeld:

 

Succes met het pellen van fruit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief