DE foodblog van Nederland

Papillote met zalm, aardappels en groenten uit de oven

Papillote met zalm, aardappels en groenten uit de oven Een papillote is een soort van pakketje waarin je diverse ingrediënten samen bereidt. Je kunt ze op de barbecue maar ook in de oven plaatsen. Het doel is om de smaak van alle ingrediënten te behouden, terwijl ze toch samen een geheel zullen vormen. Deze papillote met zalm, aardappels en groenten bereiden we in aluminiumfolie in de oven.

Het is ook mogelijk bakpapier te gebruiken, of speciale siliconen papillotes.

Je kunt deze papillote met zalm, aardappels en groenten ook op de barbecue bereiden. De ingrediënten kunnen dan eerder gaar zijn, blijf dus regelmatig checken.

 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 zalm filets (of andere vis)
  • 2 grote aardappels
  • 1 grote prei
  • 2 sjalotjes
  • Aardappelkruiden
  • Viskruiden
  • Olijfolie
  • Boter (optioneel)

Je kunt het beste een dikke soort aluminiumfolie gebruiken, speciaal voor ovengerechten. Zorg ervoor dat de glanzende kant van de folie aan de buitenkant is, en dus niet in contact komt met het eten.

 

Bereiding:

1 – Leg 2 vellen aluminiumfolie op je werkblad, van zo’n 50 cm lang.

2 – Schil de aardappels en snijd deze doormidden. Snijd ze nu in plakjes. Je hebt dus half ronde plakjes. Leg de plakjes van 1 aardappel op 1 vel aluminium met de ronde kant naar boven. Je krijgt zo 2 stapeltjes naast elkaar. Duw ze een beetje plat zodat de plakjes uit elkaar gaan en strooi er aardappelkruiden overheen. Doe hetzelfde voor het 2e vel.

3 – Snijd de zalm in 2 stukken en leg deze naast elkaar op de aardappels. Doe hetzelfde voor het 2e vel. Strooi er wat viskruiden over.

4 – Snijd de prei fijn na het schoonmaken ervan, en verdeel dit over de 2 porties.

5 – Ook de sjalotjes snijd je fijn en verdeel je over de 2 porties.

6 – Vouw de vellen aan de zijkanten omhoog en zet ze naast elkaar in een ovenschaal. Dit voorkomt dat er olie door je oven loopt indien er een gaatje onder in de folie zit.

7 – Giet een scheutje olijfolie in de papillotes, en leg er eventueel een klontje boter bovenop.

8 – Vouw je papillotes met zalm, aardappels en groenten dicht. Prik er met een vork of mes een paar kleine gaatjes in zodat de hete lucht eruit kan. Zet ze in de oven op 200 graden, voor ongeveer een uur. Check om de 15 minuten de gaarheid van je ingrediënten.

Zin om meer papillote recepten uit te proberen? Dan raden wij deze papillote met kalkoen aan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief