DE foodblog van Nederland

Mac & Cheese met jalapeno worst

Mac & Cheese maar dan net even anders. Mac & Cheese is in Amerika een heel bekend en geliefd gerecht. Uiteraard kun je dit gerecht gemakkelijk maken met macaroni en veel kaas, maar wij hebben het net even iets anders gedaan. Ik moe zeggen: een absolute aanrader als je gek bent op kaas!

 

Wat heb je nodig?
– pasta naar wens voor 2 personen (wij hebben penne gebruikt)
– 2 jalapeno kaasworsten (deze hebben wij zelf gemaakt, maar kun je ook kopen)
– 200 gram beukenhout gerookt spek
– 100 gram boter
– Cheddar kaas 200 gram
– 1 zakje belegen geraspte kaas
– 1 zakje parmezaan
– 250 ml kookroom
– 300 ml melk
– 2 eetlepels bloem
– 1 ui
– 4 tenen knoflook
– zout en peper

Hoe maak je het?
Wij hebben allereerst de pasta voorgekookt en het spek en de jalapeno kaasworsten voorgebakken. De worsten hebben we op de BBQ voorgebakken, het beukenhout gerookt spek in de pan.
Ondertussen even de ui snipperen en de knoflook fijn snijden.
Dit gerecht hebben wij bereid in een gietijzeren pan, dit kookt heel fijn en het gerecht moet ook nog even gratineren in de oven. Dit kan perfect in een gietijzeren pan. Allereerst verwarm je de pan voor en leg je de boter in de pan. Voeg de ui en daarna knoflook toe en bak dit glazig. Zodra het glazig is, voeg je 2 eetlepels bloem toe. Dit moet even enkele minuten garen, als het heel licht gaat kleuren voeg je de kookroom en melk toe. Even roeren.

Voeg dan gelijk de worsten en het beukenhout gerookt spek toe, dan trekt die smaak goed in het kookroom/melk. Laat dit even pruttelen en iets dikker worden. Voeg dan rustig alle kazen toe, behalve de parmezaan. Deze kaas gebruik je om te gratineren. Goed blijven roeren.
Als alles gesmolten is, doe je de parmezaan over de bovenkant en zet je de pan in de oven. Ongeveer 15 minuten op 200 graden.
Pas op je handen als je de pan uit de oven neemt, deze is gloeiheet!

Dan is het gerecht klaar om te eten, geniet ervan!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief