DE foodblog van Nederland

Kerrie knol frieten

Auteur: www.facebook.com/Eefsfood

 

Friet, wie is daar niet dol op?! Jammer dat het vaak gepaard gaat met snacks uit de frituur, een dikke klodder mayonaise en een schep pindasaus. Althans zo eet ik het het liefst. Niet erg gezond dus. Er zijn best heel wat groentes waar je friet mee kunt maken. Mijn absolute “favofriet” daarvoor is de knolselderij. Naast dat knol een heel gezonde groente is smaakt hij ook nog erg lekker. Zo af en toe staat er voor mij dus een groot bord knolselderij frieten met een fris mayo-kwark sausje op het menu. Soms met nog een side salad erbij. Smullen!

 

Wat heb je nodig?

 

Frieten:

1 grote knolselderij

1 teentje knoflook

1,5 theelepel kerriepoeder

1 theelepel (gedroogde) dragon

2 eetlepels olijfolie

 

Sausje:

2 eetlepels kwark

1 eetlepel mayonaise

1/2 theelepel grove mosterd

Een paar sprietjes verse bieslook

Peper

Zout

 

Zo maak je het!

 

Kerrie knol frieten

– Schil eerst de knolselderij. Ik doe dit altijd door de onder en bovenkant eraf te snijden hem dan plat op je snijplank te leggen en rondom met een goed scherp mes te schillen. Snij vervolgens frieten van zo’n 1/2 cm bij een 1/2 cm. De meest bolle buitenkanten waar je geen mooie frieten van kan snijden hou ik meestal apart en verwerk dit in een soepje. Dit kan uiteraard ook gewoon mee de oven in.

– Pak een bakplaat en leg hier een stuk bakpapier op. Verdeel hierover de frieten. Snij een teentje knoflook fijn en verdeel dit over de frieten. Doe dit ook met de dragon, olijfolie en kerrie. Hussel dit goed door elkaar.

– Schuif ze in een voorverwarmde oven van 180 graden en bak ze in zo’n 45 minuten goudbruin. Schep ze af en toe om tijdens het bakken.

– Het sausje is een kwestie van alles bij elkaar roeren en klaar. Oke, ik zou als ik jou was die bieslook sprieten wel even klein snijden anders roert dat zo lastig. Breng het op smaak met peper en zout.

 

Eventjes geduld hebben en dan staan me er toch een partij gezonde maar vooral lekkere frieten op je te wachten. Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief