DE foodblog van Nederland

Sinaasappelen pellen

Hoe pel je gemakkelijk een sinaasappel?

Het pellen van een sinaasappel kan soms best lastig zijn. We hebben een manier gevonden waarop je gemakkelijk een sinaasappel kan pellen. Dit kun je hieronder lezen.

Een sinaasappel is een vrolijke vrucht, letterlijk zelfs, want van de geur van sinaasappelen kun je vrolijk worden. De sinaasappel maakt namelijk het stofje serotine bij de mens aan. Deze vrucht heeft nog meer voordelen. Sinaasappelen hebben ook een ontgiftend effect op je lichaam en bevat zeer veel vitamine C. Ook gaat deze vrucht huidveroudering tegen, aangezien de anti oxidanten zorgen voor een betere transport van zuurstof door het lichaam. Ook stimuleren ze de werking van de longen. Waar een sinaasappel wel niet allemaal goed voor is!

Omschrijving techniek sinaasappelen pellen:

  • Het gaat als volgt: je neemt een sinaasappel, een snijplank en een scherp mes. Snijd de kontjes van de sinaasappel er af. Let er wel op dat je het vruchtvlees niet raakt, enkel het kontje van de schil er af snijden.
  • Maak een snee van boven naar beneden door de schil heen, dit doe je tot het midden van de sinaasappel.
  • Vervolgens haal je de sinaasappel zo open, je rolt hem uit en kun je alle partjes gemakkelijk van de schil af plukken.

Bekijk het onderstaande filmpje om de instructies te verduidelijken en om deze techniek te bekijken.


Dit werkt natuurlijk ook bij mandarijnen! Handig of niet?

One Response to Sinaasappelen pellen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief