DE foodblog van Nederland

Geitenkaas lollies

Wanneer je snel wat lekkere hapjes wil maken voor een feestje of een gezellige avond kan dit recept erg goed van pas komen. Deze geitenkaas lollies met granen zijn erg makkelijk te maken en je vrienden en familie leden zullen er zeker van smullen.

Ook kinderen kunnen helpen deze lollies te maken, zo betrek je ze bij het voorbereiden van je feest.

Als je wat langere prikkertjes gebruikt kun je ook nog een cherry tomaatje toevoegen boven het bolletje, dit past erg goed bij de smaak van de geitenkaas. Ook rauwe ham past hier goed bij; snijd de grote plakken in stukjes en prik deze aan het stokje, boven het bolletje geitenkaas.

Wil je wijn serveren bij deze amuse-bouches? Dan kun je het beste een witte wijn nemen, bijvoorbeeld een zoete Côte de Bergerac.

Geitenkaas lollies

Geitenkaas lollies

 

Wat heb je nodig voor 12 geitenkaas lollies?

  • Lollie stokjes of prikkers
  • 125 gram verse geitenkaas
  • 2 eetlepels verse room (crème fraîche)
  • 1 eetlepel hazelnoot olie
  • 60 gram granen mix (lijnzaad, zonnebloempitten, maanzaad etc.)
  • Zout en peper

Bereiding:

1 – Neem een grote kom en meng hierin de geitenkaas met de crème fraîche; dit gaat erg makkelijk met een vork bijvoorbeeld. Alle crème fraîche moet zijn opgenomen door de geitenkaas.

2 – Voeg nu de hazelnoot olie toe en eventueel wat peper en zout naar smaak. Meng het alles goed door elkaar. Zet deze kom nu voor minimaal 1 uur in de koelkast.

3 – Na een uur neem je de granen mix en doe je deze in een diep bord. Maak met je handen bolletjes van de geitenkaas, deze moeten ongeveer de maat van een noot zijn. Rol deze bolletjes nu door de granen, steek er een prikkertje in, en klaar zijn je geitenkaas lollies!

Variaties: 

Je kunt natuurlijk de granen nemen die je lekker vindt, of maar 1 soort graan per lollie gebruiken in plaats van een mix.

Probeer ook deze kaas crackers eens, deze zijn ook erg simpel en lekker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief