DE foodblog van Nederland

Kaas crackers

Wanneer je een feestje hebt of gewoon ’s avonds iets lekkers op tafel wil zetten is het natuurlijk leuk om zelf hapjes te maken. Maar vaak zijn kleine hapjes toch nog ingewikkeld of vergt het maker ervan veel tijd. Deze kaas crackers zijn erg makkelijk te bereiden, ook in grotere hoeveelheden, perfect voor een verjaardag, een tuinfeest of een avond met de familie op de bank dus!

Ook voor kinderfeestjes is dit een erg geschikt recept! Je kunt ze van te voren maken en de kinderen laten smullen, maar ze kunnen ook helpen met de bereiding ervan en bijvoorbeeld kiezen welke kaas ze erop willen doen.

Ingrediënten voor 24 kaas crackers:

  • 200 gram geraspte emmental
  • 200 gram roquefort
  • 2 plakken kant en klaar bladerdeeg
  • 1 eigeel
Kaas crackers

Kaas crackers

 

Bereiding:

1 – Leg de 2 plakken bladerdeeg op je werkblad, indien deze rond zijn, snijd hier dan de kanten vanaf om ze vierkant te maken.

2 – Verspreid de geraspte emmental over één van de plakken en de roquefort over de andere (deze kun je met een vork makkelijk klein maken). Rol alle twee de plakken nu stevig op. Leg de 2 rollen voor 20 minuten in de vriezer.

3 – Bedek een ovenplaat met bakpapier. Haal de 2 rollen uit de vriezer, snijd deze in plakjes van 5 mm dikte en leg deze op de bakplaat (laat genoeg ruimte tussen de plakjes over). Meng het eigeel met 1 theelepel water en smeer dit met een keukenkwast over de plakjes.

4 – Verwarm de oven voor op 200 graden.

5 – Zet de ovenplaat met de plakjes voor 10 minuten in de vriezer.

6 – De plakjes mogen nu voor zo’n 12 minuten de oven in, tot ze krokant en goudbruin zijn.

 

Variaties:

Je kunt eventueel wat sesam- of maanzaad toevoegen voordat je de plakjes in de oven doet.

Geen zin in emmental of roquefort? Neem dan een andere kaas die goed smelt.

Wil je nog meer lekkere hapjes op tafel zetten? Probeer dan deze geitenkaas lollies eens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief