DE foodblog van Nederland

BarrelQ van Barrelkings

Vandaag hebben we voor het eerst onze nieuw aangeschafte BarrelQ Notorious big geprobeerd. De BarrelQ is een omgebouwde oliedrum. Het item is omgetoverd tot een BBQ rookton met allerlei leuke accessoires. Dit item kun je zelfs gebruiken als bijzettafel, designmeubel of uiteraard als vuurkorf. Multifuntioneel item voor in elke tuin. Voordeel van deze drum is dat hij nieuw is en dus zitten er geen gebruikte olie resten of andere troep in!


Wij hebben onze BarrelQ barbecue aangevuld met enkele handige accessoires, onder andere een teppanyaki plaat (om op te grillen) en een ring met spiezen. De ring is een opzet stuk met hierin gleuven voor spiezen, aan deze spiezen kun je heerlijke stukken vlees en groente rijgen, net als een shashlick en dan boven de BBQ hangen. Naast deze leuke accessoires hebben we ook nog een mooie hoes erbij, zodat je de BBQ goed kunt beschermen tegen allerlei weersomstandigheden.
In de deksel zit een geïntegreerde temperatuur meter in welke erg accuraat werkt. Het sluit goed af zodat er geen lucht kan ontsnappen. Onderin de barrel zit een luchtgat waarmee je de temperatuur kunt regelen, uiteraard zit er in de deksel ook een gat.


Daarnaast kun je deze BarrelQ ook gebruiken als rookton, wij hebben als eerste gerecht zelfs gemaakte hamburgers en speklapjes gemaakt. Dit hebben we o.a. gedaan met whisky rookmot. Een heerlijke rooksmaak kregen we als verrassing! De korf met de kolen hebben we dit keer op de bodem gezet om echt heel low en slow te werk te gaan. Je kunt hem ook een 20 centimeter onder het rooster hangen, dan zal het wat sneller gaan en ben je directer aan het grillen. Uiteraard is dit om hem even te testen, en straks gaan we met het echte werk aan de slag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief