DE foodblog van Nederland

De voordelen van een ronde tafel bij diner

De ronde eettafel staat voor ouderwetse gezelligheid. Hoewel jarenlang vooral de rechthoekige tafels in het interieur werden verwelkomd, is de ronde tafel weer terug van weggeweest – en terecht! Het biedt namelijk volop voordelen. Lees de voordelen hieronder.

Het is veel gezelliger

Wanneer je een lange rechthoekige tafel in huis hebt en er komt visite over de vloer, praat je eigenlijk enkel met degenen die naast en tegenover je zitten. Schuif aan een ronde tafel en je kunt iedereen aankijken en spreken. Het nodigt dus echt uit voor conversaties tijdens de maaltijd. Ouderwets gezellig dus! Overigens betekent dit niet dat de ronde tafel enkel geschikt is voor knusse en ouderwetse eetkamers. Een industriële eettafel rond staat ook prachtig in een industrieel interieur. De ronde vorm kan net even de ‘edge’ van de harde look afhalen en een mooi contrast bieden zonder uit de toon te vallen.

Geen hoeken en dus veilig

Ongetwijfeld heb je je weleens gestoten aan de hoek van een tafel. Als kind resulteerde dit in een bult op je hoofd en als volwassene kun je rekenen op een blauwe heup. Wanneer je zelf kinderen hebt of er vaak kinderen over de vloer komen, is een ronde tafel een absolute aanrader. De kinderen stoten zich minder snel aan de tafel en een eventuele botsing doet in de regel een stuk minder pijn.

Het neemt minder ruimte in

Een rechthoekige tafel moet vrij lang zijn, wanneer je er meerdere mensen aan kwijt wilt. Als je puur naar het oppervlak kijkt, kun je aan een ronde tafel relatief meer mensen kwijt. Vooral als de ronde tafel een poot in het midden heeft, waardoor geen enkele knie in gedrang komt met een tafelpoot. Het nadeel is wel dat een ronde tafel niet tegen de muur aan te zetten is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief