DE foodblog van Nederland

Artikel over hoe je de juiste keukenapparatuur kiest

De nieuwe keuken die je eind dit jaar laat plaatsen wil je wel helemaal volgens de laatste eisen en trends. Niet dat je er straks achter komt dat je een verouderd model oven hebt laten inbouwen en de nieuwste pastamachine vergeten bent. Of dat je niet onmiddellijk koken water uit de tap hebt stromen. Je gaat eerst goed online uitzoeken wat je exact nodig hebt.

Het is namelijk wel belangrijk om de goede apparatuur in je keuken te hebben want koken is een passie voor. Je brengt er veel tijd door, niet alleen met kokkerellen, maar ook met het drogen van kruiden, het zelf produceren van gedroogd fruit en het bereiden van mueslirepen. De laatste tijd heb je de Italiaanse keuken helemaal ontdekt en daarom wil je absoluut een pastakoker in je toekomstige keuken.

Standaard

Wat zit er standaard allemaal in de keuken van nu. Een kookplaat, een vaatwasser, een oven, de koelkast en een afzuigkap. De big five, zou je kunnen zeggen. Dan kun je koken, afwassen, koelen en je hebt geen last van nare luchtjes. Maar als je wat meer wil in je keuken, en wat meer wil met het bereiden van eten, gaan je gedachten al snel naar een combimagnetron, een koffiemachine, een kraan met kokend water en wellicht een wijnkast. Bekijk ook hier meer informatie en inspiratie.

Tijd

Als je Italiaans gaat koken gaat tijd een rol meespelen. Even snel iets maken hoort daar niet bij. Neem de tijd om een heerlijke maaltijd aan je gasten voor te zetten. Het begint al met het zelf maken van het deeg voor de pasta. Dat kun je doen met een pastamachine, een leuke bezigheid waar je wel de tijd voor moet nemen. Maar lekker! Dan het koken van de pasta. Dat kan natuurlijk wel sneller. In een Italiaans restaurant is een pastakoker absoluut essentieel, hij zorgt voor het garen van de pasta binnen bepaalde tijd, zodat de restauranthouder zijn gasten snel kan bedienen. Thuis zit je niet met die druk, maar het moet ook geen hele avond gaan duren! Schaf een automatische pastakoker aan en je bent verzekerd van een perfecte kwaliteit en je vrienden zullen onder de indruk zijn van je kookkunsten! Ciao tutti!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief