DE foodblog van Nederland

Banaan en Braziliaanse noten smoothie

banaan en Braziliaanse noten smoothie Met deze gezonde en zeer smaakvolle banaan en Braziliaanse noten smoothie maak je de hele familie blij. Heerlijk om als tussendoortje te drinken of bij het ontbijt. Deze smoothie zit vol eiwitten, vezels, mineralen en vitamines.

Om extra smaak aan je smoothie toe te voegen laat je de Braziliaanse noten een paar minuten in de oven roosteren.

Zijde tofu (silken tofu) is een zachte vorm van tofu die in grote toko’s en natuurwinkels te vinden is. Deze is soms vacuüm verpakt en kan dus ook buiten de koeling liggen. Door deze tofu te gebruiken krijg je een smeuïge textuur. Als je geen zijde tofu kunt vinden, neem dan een andere zachte variant.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gram Braziliaanse noten
  • 240 ml silken tofu
  • 60 gram honing
  • 30 ml lijnzaad olie of 10 à 15 gram lijnzaad
  • 1/2 à 1 theelepel kaneel
  • 300 gram banaan

Bereiding:

1 – Verwarm je oven voor op 180 graden en leg de Braziliaanse noten in een ovenschaal. Laat deze nu 5 à 7 minuten roosteren.

2 – Wanneer de noten helemaal afgekoeld zijn mix je alle ingrediënten, behalve de banaan, in een blender tot je een fijne textuur krijgt. Nu voeg je de banaan (in stukken gesneden) toe en mix je alles nog even goed.

3 – Serveer gelijk of bewaar je banaan en Braziliaanse noten smoothie tot wel 2 dagen in de koelkast in een afgesloten kan.

Heb je silken tofu over? Dan kun je ook deze lekkere smoothie maken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief