DE foodblog van Nederland

5 redenen waarom airfryers populair zijn

Airfryers hebben snel een opmars in de keukens in Nederland gemaakt. Er is eigenlijk geen keuken meer waar het bakken met hete lucht niet meer gebeurt. Daarom is het juist ook zo aantrekkelijk om eens te bekijken waar dit dan door komt. Dit zijn de 5 belangrijkste redenen op een rij.

1 Het is vele malen gezonder

Het gebruiken van een airfryer is vele malen gezonder dan het halen van patat en snacks, of zelfs dan het gebruiken van een frituurpan. Bedenk alleen al dat er geen frituurvet meer aan te pas komt. Dit scheelt vele calorieën wanneer je eens patat met een snack eet. Dit is de belangrijkste reden waarom de airfryer zo populair is.

2 Het is gemakkelijk

Het gebruik van de fryer is ook gemakkelijk. Er is eigenlijk niet veel kennis voor nodig en het kan eigenlijk ook niet fout gaan. Zeker niet wanneer je een pan van hoge kwaliteit kiest. In dit artikel ontdek je onder andere wat de beste airfryers die op dit moment op de markt te vinden zijn. Dit maakt het kiezen alleen maar gemakkelijker voor je.

3 Het is veiliger in gebruik

Een airfryer bevat geen vet of olie die kokend heet wordt. Daardoor is het dus ook een flink stuk veiliger om deze pan te gebruiken. Er kunnen veel minder ongelukken mee gebeuren omdat de kans dat je je verbrand aan olie is weggenomen. Let wel op dat je hem op een goede, stabiele plek zet voor het gebruik. Dit is wel van enig belang.

4 Er kan meer mee

Een frituurpan kan min of meer als de voorganger van de airfryer gezien worden. Die pan was vooral geschikt voor het gebruik om patat en snacks te gebruiken. Andere producten konden er niet in. Anders is dat met de airfryer. Die is namelijk ook te gebruiken voor andere soorten producten. Daardoor neemt de airfryer ook deels de functie van pannen en de oven over. Dit is wel zo gemakkelijk.

5 Iedereen kan ermee overweg

Koken en bakken is iets wat je moet leren. Dan nog kan het zo zijn dat de ene persoon er beter in is dan de ander. In dat opzicht is de opkomst van de airfryer wel echt een uitkomst. Deze keukenapparaten hebben namelijk niet veel nodig om goed te werken. Daardoor kan iedereen er dus goed mee overweg in de keuken.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief