DE foodblog van Nederland

Rosbief artisjokken salade

Heerlijke frisse en gezonde rosbief artisjokken salade met avocado, courgette, tomaten, pijnboompitten, knoflook en meer! Lekker voor als het warm weer is, of gewoon als lunch. Vol met gezonde ingrediënten.

Ingrediënten

– Olijfolie 3 eetlepels
– 1 pakje rosbief
– 1 eetlepel pijnboompitten
– Sla naar keuze
– 1 blik artisjokken
– 1 potje gemarineerde artisjokken carciofi 190 gram
– 1 courgette
– 2 teentjes knoflook
– 1 avocado
– 3 middelgrote tomaten
– Peper zout en Italiaanse kruiden

rosbief artisjokken salade2

Hoe maak je deze salade?

Was de courgette en snijd deze in dunne plakjes. Pel vervolgens de knoflook en snipper deze.
Verhit in de koekenpan 3 el olie en bak de knoflook en courgette 5 minuten zachtjes.
Snijd de rosbief in reepjes, was de tomaten en snijd deze ook in stukjes. De artisjokken uit blik even in partjes snijden. En natuurlijk de avocado ontpitten en ook in stukjes snijden.
Neem een slakom en meng de courgette, artisjokharten, de gemarineerde artisjokken met 3 el marinadevocht, tomaten, pijnboompitten, rosbief, avocado. Voeg naar eigen smaak zout en peper en een beetje Italiaanse kruiden toe. Goed mengen en even roeren.

Verdeel vervolgens de sla over de borden en schep hierover de ingrediënten van de salade (artisjokken, courgette, tomaten, avocado en rosbief). Decoreer met pijnboompitjes.

rosbief artisjokken salade3

Variaties:
Als hoofdgerecht heerlijk om te serveren met gebakken krieltjes.
Eventueel een beetje mosterd dressing, dit past erg goed bij de rosbief.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief