DE foodblog van Nederland

Zomerse salade met kip, komkommer en cherrytomaatjes

Zoals je eerder kon lezen in « Wat te eten bij warm weer? », zijn salades een goede manier om veel vocht binnen te krijgen tijdens de warme zomerdagen. Daarom hier een recept van een gezonde salade met komkommer en cherrytomaatjes waar veel vocht in zit en die je dus helpen gehydrateerd te blijven.

In tomaten zit zo’n 94% water en daarnaast ook nog flink wat vitamine C. Komkommer bestaat voor ongeveer 95% uit water en sla 94%. Het is dus wel duidelijk dat dit een goede manier is om vocht binnen te krijgen als je geen fan bent van veel water drinken.

Deze salade is licht verteerbaar, vol met smaak en lekker kleurrijk.

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

  • Sla (Romeinse en wat rode sla)
  • 4 à 5 cherrytomaatjes (biologisch)
  • 1/4 komkommer (biologisch)
  • Feta blokjes (met kruiden of naturel, het beste neem je echte verse feta)
  • Stukjes kip (ongeveer 1/4 kipfilet)
  • Extra vierge olijf olie en balsamico azijn
Zomerse salade

Zomerse salade

 

Bereiding:

1 – Kook of bak de kipfilet (met kruiden of zonder) en snijd deze in stukjes. Dit kun je het beste minimaal een paar uur eerder doen zodat de kip goed af kan koelen in de koelkast.

2 – Was de sla en leg deze in een diep bord.

3 – Snijd de cherrytomaatjes doormidden en de komkommer in plakjes (deze kun je eventueel nog één of twee keer snijden).

4 – Voeg nu wat feta kaas toe en de stukjes kip.

5 – Voor de dressing neem je 2 eetlepels extra vierge olijf olie en 1 eetlepel balsamico azijn.

 

Variaties:

In plaats van cherrytomaatjes kun je ook gewone tomaten gebruiken en de feta kaas kun je vervangen door een 10+ kaas bijvoorbeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief