DE foodblog van Nederland

Quinoa en vlees balletjes

quinoa vlees balletjes Dit recept voor quinoa en vlees balletjes is perfect voor als je snel iets origineels op tafel wil zetten. De ingrediënten zijn makkelijk te verkrijgen en de bereiding is simpel en snel. Je kunt deze balletjes als voorgerecht, snack of als maaltijd eten.

Krijg je veel mensen op bezoek? Geen paniek, je kunt dit recept makkelijk in een grote hoeveelheid maken zonder hier heel veel langer mee bezig te zijn!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gram quinoa
  • 150 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 ui
  • Peterselie (vers)
  • Koriander (vers)
  • Peper en zout
  • 20 gram bloem
  • Frituur olie

Bereiding:
1 – Volg de instructies op de verpakking van de quinoa om deze te bereiden.

2 – Laat de quinoa was uitlekken in een zeef voor je verder gaat.

3 – Snijd ondertussen de ui, peterselie en koriander fijn.

4 – Meng de gesneden ingrediënten, het ei, de quinoa en het gehakt goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

5 – Maak nu balletjes met je handen en rol deze lichtjes door de bloem.

6 – Nu kun je je quinoa en vlees balletjes voor zo’n 5 à 10 minuten frituren, afhankelijk van de maat ervan.

7 – Laat ze na het frituren een minuutje op wat keukenrol liggen om het overtollig vet te verwijderen en serveer ze hierna meteen.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief