DE foodblog van Nederland

Voorjaarsstamppot

Auteur: www.culu-blog.nl

De eerste mooie dagen van het jaar hebben we net achter de rug.
Het eerste wat hier in huis veranderd als het mooi weer word is het weekmenu.
Dag stamppotten en stoofschotels, hallo lichtere maaltijden en heerlijke voorjaarsgroente! Wij houden er hier zeker van!

 

 

Maar met een peuter in huis die een stamppot op zijn tijd wel erg lekker vind kan je ook weer niet te drastisch de boel omgooien. Maaltijd salades met sla en kip, daar heeft deze kleinste man in huis niet zoveel mee. Dus op zoek naar een wat lichtere, voorjaar stamppot.
En bij stamppot hoort, jawel rookworst.

Hierbij een recept voor 4 personen.
In alle eerlijkheid, bestaat je gezin uit grote eters maak dan wat meer.

Ingrediënten
700 gram stamppot aardappels
1 grote prei, in halve ringen
1 chorizo worst in stukjes gesneden
1 rookworst
200 ml kookroom
Klontje roomboter a 50 gram

Voorjaarsstamppot

Kook de aardappels gaar en laat ze goed droog stomen.

Doe een scheutje bak boter in een koekenpan en bak hierin de blokjes chorizo een minuutje of 5.

In de tussentijd een gril- of andere koekenpan goed warm maken, de rookworst in de lengte en breedte halveren, inwrijven met een klein beetje olie en bakken in de gril- of koekenpan.

Maak nu een puree van de aardappels door de kookroom en roomboter toe te voegen.
Bij de chorizo mag de in ringen gesneden prei, bak deze een  minuutje of 3 tot 5 mee.
Doe dan de aardappelpuree bij de prei en chorizo en warm alles goed door zodat alle smaken goed vermengt worden.
Vergeet niet tussen door de rook worst om te draaien.

Als de puree goed warm geworden is kan deze op een bord, stukje gegrilde of gebakken rookworst erbij en de voorjaarsstamppot is klaar om te serveren.

Geniet ervan en eet smakelijk!

One Response to Voorjaarsstamppot

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief