DE foodblog van Nederland

Tom Kha Kai

Auteur: www.heerlijkdineren.nl

Oosterse gerechten met vlees worden vaak met kip gegeten. Deze romige kip-kokossoep is één van de bekendste en graag gegeten soepen in Azië. Aziatische gerechten staan bekend om hun combinatie van verschillende smaken. Ook deze klassieke Tom Kha Kai is een explosie van zuur, zout, zoet en pittig. Een echte aanrader wanneer je in een Aziatisch restaurant bent.
En nog even een wist-je-dat-je: Het pittige aspect in het Aziatische eten heeft ook een doel qua bevordering van de gezondheid, namelijk dat het lichaam wordt opgewarmd waardoor de darmen harder gaan werken, zo wordt het lichaam ontgift. Er wordt meer energie uit het voedsel gehaald en meer opgeslagen energie aangewend.

Bereidingstijd: 10 – 20 minuten

Ingrediënten voor 4 personen
150 gram kipfilet
400 ml kippenbouillon
200 ml kokosmelk of kokoscrème
100 gram champignons
4 cm verse laoswortel
3 citroenbladeren
1 stengel citroengras
1 el citroensap
1 kleine chilipeper
2 el vissaus
2 takjes koriander
Chilisaus

Tom Kha Kai

Zo maak je het klaar
Snijd de kipfilet in kleine, dunne reepjes en de champignons in plakjes. Hak vervolgens de laos, citroengras, chilipeper en koriander fijn. Schenk de kippenbouillon in een grote (soep-) pan en voeg de kipfilet toe.

Bind de laos, de citroengras en de citroenbladeren in een buideltje van katoen en voeg dit bij de kippenbouillon. Breng het geheel aan de kook. Draai dan het vuur wat lager en laat de bouillon 30 minuten zachtjes doorkoken.

Voeg na deze 30 minuten de plakjes champignons en de kokosmelk of kokoscrème toe. Breng, al roerend, weer aan de kook. Doe er de fijngesneden chilipepers en koriander bij en laat de soep enkele minuutjes koken totdat de champignons gaar zijn. Draai dan het vuur uit en haal het buideltje uit de soep. Meng hierna een beetje vissaus en citroensap door de soep. Eventueel kun je er nog wat zout, zwarte peper en chilisaus naar smaak bij doen. Eet smakelijk!

Tip: Deze soep wordt vaak gegeten met rijst of maïskoekjes.

 

Geniet en eet smakelijk van deze Tom Kha Kai

Hou je rijst over? Maak eens rijstepap met gewone rijst

47 Responses to Tom Kha Kai

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief