DE foodblog van Nederland

Review Hamburgerpers Maxima

Vandaag hebben we dit prachtige apparaat getest: de hamburgerpers 130 mm van Maxima Kitchen Equipment. De eerste indruk is dat dit een zeer solide apparaat is. De hamburgerpers is gemaakt van geanodiseerd aluminium en RVS. Dit apparaat is niet alleen geschikt als hamburgerpers, zoals wij deze hebben getest, maar kan ook worden gebruikt voor vis en groente. Multifunctioneel dus! Er wordt zelfs een hele stapel proportioneervelletjes meegeleverd, erg hygiënisch.

hamburgerpers

Dan de test…Allereerst het gehakt naar wens kruiden, wij hebben dit gedaan met zout, peper, komijnzaad, sambal, ketjap en tijm. Verdeel het gehakt en maak er bolletjes van, afhankelijk van hoe dik je de hamburger wenst. Leg vervolgens één van de meegeleverde ronde velletjes op de onderkant van het deel waar je het gehakt plaatst, dit is in verband met de hygiëne. Leg het bolletje gehakt erop en vervolgens een velletje er boven op. Haal de hendel naar je toe, zodat de hamburger wordt geperst. Het resultaat is een prachtige en perfect gevormde ronde hamburger. Hoe meer gehakt hoe dikker de burger wordt.

DSCN2148DSCN2151
DSCN2152DSCN2154

Voordelen van dit apparaat zijn onder andere dat het makkelijk in gebruik is en zeer gemakkelijk schoon te maken. Een stevig apparaat geschikt voor meerdere producten. Wel redelijk zwaar, deze pers weegt maar liefst 5,62 kg. De afmetingen zijn 27,5 cm hoog, 23,5 cm breed en 23 cm diep. Erg fijn is dat het apparaat op 4 rubber voetjes staat, waardoor het zeer stevig op het aanrecht staat en niet verschuift.

Hamburger

Onze conclusie: een handig en solide apparaat dat makkelijk in gebruik is en ook zeer gemakkelijk is schoon te maken. Dat is een groot voordeel, aangezien het schoonmaken van veel apparaten toch vaak best veel tijd kost. Deze pers is ook zeker aan te raden voor horeca en bijvoorbeeld slagerijen. De hamburgers zien er prachtig uit!  Serveer de hamburger bijvoorbeeld met een heerlijke Griekse salade en vers gebakken broodje. Eet smakelijk!

 

DSCN2158

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief