DE foodblog van Nederland

#3 Verdere opbouw buitenkeuken

We zijn inmiddels weer enkele weken verder en hebben veel vorderingen gemaakt. Wat hebben we allemaal gedaan? Uiteraard is het skelet opgebouwd, in de vorige blog zagen jullie al 1 deel. Daarnaast zijn de platen op het dak gelegd, wij hebben gebruik gemaakt van betonplex platen, donker van kleur. In deze platen hebben we op 2 plaatsen een gat gemaakt voor de lichtkoepels. De lichtkoepels zijn van opaal glas en geven een prachtig daglicht in de buitenkeuken.

Toen het skelet stond, de platen vast lagen en de lichtkoepels er in gemaakt zijn kon de dakdekker komen om het dak waterdicht te maken. We hebben gekozen voor witte bekleding, omdat dit wel 60 graden in temperatuur kan schelen. Een zwart dak kan natuurlijk wel erg heet worden! Dakdekkersbedrijf Metus heeft onder leiding van Matthijs Tilma erg mooi werk afgeleverd. Uiteraard hebben we in het dak ook 2 gaten gemaakt: 1 voor de afzuigkap die boven de Yakiniku komt, en 1 voor de houtkachel.

Nadat het dak klaar was, zijn we bezig gegaan met de zijkanten van de buitenkeuken, we hebben gekozen om deze dicht te maken. Aan de buitenkant doen we dit met Eurotexx gevelbekleding, het heeft een hout structuur maar is kunststof. Onderhoudsvrij!

Uiteraard is er ook water en stroom nodig in de buitenkeuken, dit heeft Wesley Installatietechniek voor ons geregeld en geïnstalleerd. Het meeste installatiemateriaal voor de buitenkeuken is dan ook besteld bij Installerendoejezelf. Via WhatsApp hebben wij contact gehad en werden we voorzien van deskundig advies. Vervolgens hebben wij bij deze webshop onder andere een groepenkastwaterleiding en stroomkabel besteld. Ondanks het grote assortiment van meer dan 50.0000 producten stond alles overzichtelijk weergeven door de productcategorieën. Een fijne website met veel producten waardoor we voor ons project alles in één keer bij dezelfde website hebben kunnen bestellen!

We zijn dus alweer een heel stuk opgeschoten! Later meer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief