DE foodblog van Nederland

Vegetarische pompoenschotel met feta en pecannoten

Auteur: www.avs-sportdietisten.nl
Mijn naam is Alisa Bulthuis en ik was meteen enthousiast toen ik door Kookpraat.nl werd gevraagd om een recept te schrijven voor hun website.
Ik zal mezelf eerst even kort voorstellen: Ik ben werkzaam als (sport)diëtist bij AVS – Adviesbureau Voeding en Sport, een diëtistenpraktijk met spreekuurlocaties in Groningen, Friesland en Drenthe.

 

 

AVS is gespecialiseerd in voedings- en dieetadviezen, gecombineerd met beweging bij:

• Top- en wedstrijdsport
• Diabetes mellitus
• Overgewicht bij kinderen en volwassenen
• COPD (longziekten)
• Leefstijlverandering

 

Maar ook voor adviezen bij een hoog cholesterolgehalte, hoge bloeddruk en meer is men bij AVS aan het juiste adres. Zowel individuele begeleiding als groepsbehandeling is bij ons mogelijk.
De visie van AVS is om mensen, voor wie voeding en beweging een belangrijke combinatie is, te helpen een stap te zetten naar een gezonder en fitter leven, waarbij het uitgangspunt vooral is om mensen bewust te laten worden van hun eigen gedrag en gewoonten. De combinatie van goede voeding, voldoende lichaamsbeweging en gedragsverandering is hierbij van groot belang om de gezondheid te bevorderen.

Wil je meer informatie over AVS of wil je maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen? Ga naar www.avs-sportdietisten.nl. Voor de laatste nieuwtjes, tips, recepten en meer kun je ons ook volgen op Twitter (@AVSsportdietist) en Facebook (AVS-Leefstijl en AVS-Sportvoeding)

Vegetarische pompoenschotel met feta en pecannoten

voor 4 personen

Ingrediënten:
– 900 gram pompoenblokjes (bij Jumbo verkrijgbaar in zakjes à 450 gram)
– 1 grote ui
– 1 groene paprika
– 1 gele paprika
– 150 gram feta
– 150 gram pecannoten
– 3 el. olijfolie
– 300 gram zilvervliesrijst (ongekookt)
– peper en zout

Hulpmiddelen:
– een ovenschaal

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Vet de ovenschaal in met olijfolie en voeg de pompoenblokjes toe. Laat de pompoen in 30 minuten beetgaar worden in de oven.
3. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
4. Snijd intussen de ui in halve ringen en de paprika in stukjes.
5. Haal de ovenschaal na 30 minuten uit de oven. Voeg de ui, paprika en pecannoten toe aan de pompoenblokjes en roer het geheel even door elkaar. Voeg naar smaak zout en peper toe. Verkruimel tot slot de feta over de groente heen. Zet de ovenschaal weer terug in de oven en verwarm het gerecht nog 20-30 minuten, totdat de pompoen zacht is.
6. Serveren met de rijst.

Variatietips:
– Om het gerecht wat pittiger te maken kun je er stukjes chorizo aan toevoegen. Hierdoor wordt je maaltijd wel iets vetter en bevat het meer calorieën.
– Liever koolhydraatbeperkt eten? Laat dan de rijst staan en voeg eventueel wat extra noten toe. Uiteraard kun je ook kiezen voor andere noten, of een melange.
– Gebruik couscous in plaats van zilvervliesrijst.

 

Geniet van uw Vegetarische pompoenschotel met feta en pecannoten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief