DE foodblog van Nederland

Stamppot rauwe raapstelen

Auteur: www.degezondekok.nl

Als je raapsteeltjes in de winkel ziet liggen, koop ze dan! Ze bevatten veel vitaminen en mineralen en smaken heerlijk in dit simpele stamppotje. Raapstelen zijn een typische voorjaarsgroente. Het is het jong geoogste blad van de Chinese kool of meiknol en heeft een licht pittige smaak. Je moet het zeker eens proberen!

 

 

Ingrediënten

  • 700-750 gram kruimige aardappels
  • een bos raapstelen
  • zongedroogde tomaatjes in olie
  • rauwe ham (of gerookte ham)
  • 30 gram pijnboompitjes
  • lactosevrije melk of sojaroom

Stamppot rauwe raapstelen

Schil de aardappels en kook ze met wat water en zout in ongeveer 20 minuten gaar. Snijd de worteltjes van de raapstelen af en spoel de raapstelen schoon onder de kraan. Hak ze in grove stukken van 2 à 3 centimeter. Raapsteeltjes zijn alleen in het voorjaar verkrijgbaar, dus grijp je kans als ze er zijn.

Neem een stuk of vijf tomaatjes uit de olie en snijd ze in reepjes. Ook van de rauwe ham maak je reepjes. Ongeveer 50 gram ham is voldoende. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan zonder olie. Nu alle ingrediënten klaar zijn, stamp je de aardappels fijn. Voeg een flinke scheut melk of sojaroom toe en wat versgemalen peper. Roer dan de tomaatjes, de rauwe ham en de raapsteeltjes erdoor. Garneren met de geroosterde pijnboompitjes en smullen maar. Wil je vegetarisch eten? Laat de ham dan weg en voeg eventueel wat kleine blokjes belegen geitenkaas toe.

Extra informatie

Porties: 2 personen

Bereidingstijd: 30 minuten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief