DE foodblog van Nederland

Tomaten snijden

Tomaten snijden

Hoe snijd je gemakkelijk cherry tomaatjes? Tomaten snijden is altijd lastig, met een bot mes wil het sowieso bijna niet dus dat is  tip 1: gebruik een scherp mes! Messen van titanium zijn uiterst geschikt om tomaten te snijden, maar ook de keramische messen snijden gemakkelijk door de tomaat heen.

tomaten snijden

Cherry tomaatjes zijn erg klein en het is daardoor veel werk om de tomaatjes allen stuk voor stuk te snijden. Ook kan het sap van de tomaatjes wegvloeien waardoor ze minder smakelijk zijn. En als je zoveel tomaten moet snijden is de kans extra groot dat je in je vingers snijdt natuurlijk!

Dus voor je eigen veiligheid en natuurlijk het gemak de volgende tip: leg alle cherry tomaten op een bord, plaats hier bovenop nog een bord op zijn kop. Als het goed is en je kijkt vanaf de zijkant liggen de borden een stukje van elkaar af, ze liggen niet op elkaar maar er zit een kleine ruimte tussen.
Pak vervolgens een scherp mes, houd het bovenste bord op zijn plaats en snijd tussen de borden door de tomaatjes doormidden. Let er wel op dat je van je af snijdt, en niet naar jezelf toe snijdt.
Als je het bord eraf haalt zie je dat alle tomaatjes netjes doormidden zijn gesneden. Erg handig en veilig bovendien!

Bekijk hier de video:

Succes met het snijden van de cherry tomaten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief