Tajine uit Tunesië
Bij tajine denk je waarschijnlijk niet aan het volgende recept, maar eerder aan de mooie ‘schalen’ met daarin vlees en groenten die lang sudderen. Een tajine uit Tunesië wordt echter gemaakt met aardappels, ei en tonijn. Soms wordt er ook vlees of gevogelte gebruikt in plaats van de tonijn.
Dit gerecht is zowel warm als koud erg lekker, en kan dus ook meegenomen worden voor een picknick of naar je school / werk. |
Ingrediënten voor 1 grote tajine uit Tunesië:
- 5 grote aardappels
- 1 blikje tonijn (ong. 150 gram wanneer uitgelekt)
- 12 eieren
- 1 bosje verse peterselie
- 2 à 3 sjalotjes
- 200 gram Parmezaanse kaas
- Olijfolie
Bereiding:
1 – Snijd de aardappels in kleine blokjes (maximaal 1 cm) en kook deze bijtgaar.
2 – Klop ondertussen de 12 eieren zodat het eigeel en eiwit zo goed mogelijk gemengd zijn.
3 – Snijd het bosje peterselie en de sjalotjes fijn.
4 – Meng de tonijn, ongeveer 80% van de eieren, de peterselie, de sjalotjes en de Parmezaanse kaas goed met elkaar.
5 – Wanneer de aardappels bijtgaar zijn meng je deze ook meteen met de rest.
6 – Smeer een overschaal in met wat olijfolie en vul dit met je tajine mengsel. Op het laatst giet je het laatste beetje ei eroverheen.
7 – De tajine wordt in zo’n 30 minuten gaar op 200 graden. Als de bovenkant te donker wordt maar het van binnen nog niet gaar is kun je een velletje aluminium folie over de schaal doen.
Geef een antwoord