DE foodblog van Nederland

Spareribs klaarmaken op de barbecue is met dit recept simpel

Spareribs klaarmaken op de barbecue is met dit recept makkelijk

De zomer is in volle gang en dat betekent maar één ding voor liefhebbers van de barbecue: tijd om de grill aan te steken en te genieten van heerlijk gegrild vlees. En wat is er nu beter dan sappige, malse spareribs die van het bot vallen en doordrenkt zijn met smaak? In dit artikel delen we een onweerstaanbaar spareribs recept voor op de BBQ, zodat je je vrienden en familie kunt verrassen met een waar culinair hoogstandje.

Stap 1: Voorbereiding van de Spareribs

Voordat je begint met grillen, is een goede voorbereiding essentieel voor het bereiken van perfecte spareribs. Volg deze stappen:

Koop hoogwaardige spareribs: Kies voor verse, goed gemarmerde spareribs van de slager. Baby back ribs zijn populair vanwege hun malsheid, maar je kunt ook kiezen voor de wat grotere spareribs voor meer vlees.

Verwijder het membraan: Aan de achterkant van de spareribs zit een dun membraan dat taai kan worden tijdens het grillen. Gebruik een mes of je vingers om het membraan voorzichtig los te maken en te verwijderen.

Marineer de spareribs: Bereid een smaakvolle marinade voor met ingrediënten zoals knoflook, ui, sojasaus, honing, bruine suiker en kruiden naar keuze. Marineer de spareribs en laat ze minstens 4 uur, maar het liefst een hele nacht, in de koelkast staan om de smaken goed op te nemen.

Stap 2: De BBQ Instellen

Een goed ingestelde BBQ is cruciaal voor het bereiden van perfecte spareribs. Volg deze stappen:

Bereid de grill voor: Verwarm de BBQ voor op indirecte hitte op een temperatuur van ongeveer 120-135°C. Plaats een aluminium lekbak onder het grillrooster om druipend vet op te vangen en vlammen te voorkomen.

Voeg rookhout toe: Voeg enkele stukken geweekt rookhout toe aan de houtskool voor die heerlijke rooksmaak. Appelhout, hickory of mesquite zijn uitstekende keuzes.

Stap 3: Het Grillen

Nu is het tijd om die smaakvol gemarineerde spareribs op de BBQ te leggen:

Plaats de spareribs op het grillrooster, weg van directe hitte, boven de lekbak.

Sluit het deksel en laat de spareribs gedurende 3 tot 4 uur garen. Draai ze af en toe om voor gelijkmatige bereiding.

Spareribs klaarmaken op de barbecue

Spareribs klaarmaken op de barbecue

Stap 4: De Afwerking

Het is tijd om die spareribs te laten glanzen en ze klaar te maken om te serveren:

Breng de laatste laag saus aan: Ongeveer 30 minuten voor het einde van de gaartijd, breng je een royale laag barbecuesaus aan op de spareribs. Zorg ervoor dat de saus niet te veel suiker bevat om verbranding te voorkomen.

Laat de saus karamelliseren: Laat de spareribs nog even grillen zodat de saus mooi karamelliseert en een glanzende, plakkerige laag vormt.

Stap 5: Genieten maar!

Haal de spareribs van de BBQ en laat ze kort rusten voordat je ze aansnijdt. Serveer ze met je favoriete bijgerechten, zoals gegrilde maïs, coleslaw en aardappelsalade.

Met dit onweerstaanbare spareribs recept voor de BBQ ben je klaar om de zomerse grillavonden naar een hoger niveau te tillen. De combinatie van smaakvolle marinade, langzaam grillen en een glanzende saus zorgt voor spareribs die je gasten nog lang zullen herinneren. Dus steek die barbecue aan, volg deze stappen en geniet van heerlijk malse en smaakvolle spareribs rechtstreeks van de grill. Eet smakelijk!

Deel dit recept om spareribs klaar te maken op de barbecue verder met je vrienden. 

Wil je naast deze heerlijke spareribs van de barbecue er gepofte aardappels bij eten? Bekijk dan zeker ook dat recept >> Gepofte Aardappel Recept

Volg ons op Facebook voor meer lekkere recepten > Kookpraat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief