DE foodblog van Nederland

Soep in de zomer? Ja!

Soep In de winter eten veel mensen bijna dagelijks een warme kop soep. Het is een goede manier om snel op te warmen, en je krijgt er veel energie van. In de zomer blijft de soeppan meestal in de kast staan, maar dat is zonde! Want ook wanneer het warm is, kun je profiteren van een kopje soep. Hier lees je waarom soep ook in de zomer op tafel hoort te staan.

Soep is gezond

Een kop verse groentesoep zit vol vitaminen, die je anders misschien niet binnen zou krijgen. Vooral mensen die geen fan van groenten zijn (zoals bijvoorbeeld kinderen), zullen een kop soep goed kunnen gebruiken.

Soep is makkelijk en snel te eten

Wanneer je geen tijd hebt voor een complete maaltijd met groenten, is een kop soep vaak een goede optie. Deze soep met aardappels en bloemkool bijvoorbeeld vult goed. Je krijgt energie van de koolhydraten, en natuurlijk vitamines uit de bloemkool.

Ook zijn de meeste soepen goed in te vriezen. Het enige dat je hoeft te doen is een bakje laten ontdooien en opwarmen in een pan. Handig voor een snelle lunch, of wanneer je ’s avonds gewoon geen tijd of fut hebt om veel te koken. Wil je toch een complete maaltijd? Bak dan een kipfilet, of een stukje vis en serveer dit met je soep. Zo heb je aardappels, groenten en vlees of vis.

Variatie

Er zijn echt veel soorten soep die makkelijk te bereiden zijn. Hier heb je alvast een paar voorbeelden:

Natuurlijk kun je ook makkelijk zelf de recepten naar je smaak aanpassen. Vervang bijvoorbeeld de bloemkool door broccoli, of voeg een wortel toe aan je soep. Ook kun je verschillende soorten bouillon proberen.

Wat is jullie favoriete soep?

Soep

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief