DE foodblog van Nederland

Kippensoep

kippensoep Kippensoep is een klassiek gerecht dat je op vele manieren kunt bereiden. Hier is een simpele maar erg smaakvolle versie. Je maakt met dit recept in één keer 3 liter, neem dus een grote pan.

De kippensoep die je over hebt kun je af laten koelen en invriezen in kleine bakjes (1 of 2 porties per bakje bijvoorbeeld), zo heb je altijd soep bij de hand.Haal ’s morgens een bakje uit de vriezer en plaats dit in de koelkast. ’S avonds is je soep ontdooit en kun je deze binnen een paar minuten opwarmen in de pan.

Vergeten de kippensoep uit de vriezer te halen? Geen probleem. Leg het bevroren blok in een pan en laat dit heel rustig opwarmen.

Dit is een recept van Heidy Varkevisser

Ingrediënten voor 3 liter soep:

•    2 kipfilets

•    1 kip bouillonblokje

•    1 zakje kippensoep

•    Vermicelli (3 strengen)

•    Natrium beperkt Aroma

•    Natrium beperkt kruidenzout

•    1 zakje drinkbouillon kip (voor meer smaak)

 

Bereiding:

1 – Vul een pan met water (3 liter) en doe hierin het

bouillonblokje en de kipfilet.

2 – Breng het aan de kook en zet hierna het vuur lager.

3 – Laat alles even trekken tot de kipfilet goed gaar is. Je kunt de kipfilet er even uithalen en doorsnijden op het dikste gedeelte om dit te checken.

4 – Haal de kipfilet eruit en pluk het in stukjes (je kan het ook

snijden).

5 – Doe de kip weer terug in de pan en breng het opnieuw aan de kook.

6 – Hierna voeg je de kippensoep, drinkbouillon en vermicelli toe. Roer alles goed door.

7 – Laat de soep zo`n 15 à 20 minuten zachtjes doorkoken tot de

vermicelli ook gaar is.

8 – Voeg zout toe naar smaak.

Serveer de soep met stokbrood en eventueel wat kruidenboter. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief