DE foodblog van Nederland

Soba Salade met Sesam en Kiemen

Auteur: www.eetgoedvoeljegoed.com

 

Sinds een jaar ofzo eten we regelmatig Japans. Zeewier, vis, rijst en verse, helder gekleurde groenten voeren daarbij de boventoon. De smaken zijn heel bijzonder. Niet te vergelijken met wat je in supermarkt kant en klaar koopt of bij de afhaal Chinees haalt. Dit is ook logisch. Alles wat je zelf maakt, smaakt beter!

 

Aangezien mijn kinderen gek zijn op die Japanse smaken en graag vis eten, schotel ik het ze regelmatig voor en krijgen ze bijvoorbeeld sushi mee naar school. Stokjes erbij, leuk servetje en koude, groene thee in het flesje en het is af! En nee, de andere kinderen op school lachen ze niet uit 😉

 

Soba noodels passen dan ook mooi in het plaatje. Soba noodels zijn gemaakt van boekweitmeel en zijn letterlijk met vijf minuten koken beetgaar. Ze smaken wat aards en lenen zich erg goed voor de frisse smaken van limoen en koriander, maar ook voor de zwaardere smaken van gefermenteerde sojasaus en gerookte of gezouten vis. Koud zijn ze ook erg lekker en ik maak er in deze tijd van het jaar graag een salade van met prachtig gekleurde groenten en kiemen. Deze salade is daar een goed voorbeeld van. De dressing is eenvoudig en de verdere invulling kun je heel eenvoudig aan eigen smaak aanpassen. Dus ik zou zeggen: maak het eens en neem mee naar werk of naar school. Het brengt ‘broodnodige’ variatie en is nog eens heel erg lekker ook!

Soba Salade met Sesam en Kiemen

1 portie

 

Voor de dressing:

1 el sesamolie

1/2 el sojasaus (ik gebruik Kikoman)

Een beetje limoensap, liefst vers

 

Voor de salade

Soba noodels naar behoefte

25 gram geraspte wortels

Verse korianderblaadjes

25 gram kiemen

1 lente uitje, gesnipperd

Sesamzaadjes

Gekookt ei

 

Breng een pan met ruim water aan de kook.

Als het water kookt voeg je de soba noodels toe en kook je ze in 5 minuten beetgaar.

Giet af en zet de noodels apart.

Neem nu een kom en doe hier de ingrediënten voor de dressing in.

Roer deze even door.

Voeg nu de groenten toe en roer om zodat de groenten bedekt zijn met de dressing.

Roer de noodels erdoor en strooi wat sesamzaadjes erover.

Serveer direct met een gekookt eitje.

 

Tip: Courgette spagetti, zeewier, radijs en fijn gesneden kool smaken hier ook erg lekker bij! Voeg toe naar behoefte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief