DE foodblog van Nederland

Groene asperges met kwarteleieren

Auteur: www.degezondekok.nl

Voor het paasdiner maakte ik dit heerlijke voorgerechtje. Groene asperges, gerookte ham en kwarteleitjes, zo simpel is het. Niet moeilijk, maar wel een groot succes aan tafel. Pasen is weliswaar voorbij, maar er komen dit voorjaar vast nog genoeg momenten om dit recept eens uit te proberen!

 

 

 

Welke Ingrediënten zijn er nodig?

  • groene asperges
  • kwarteleitjes
  • gerookte ham (bijv. nootham)
  • verse peterselie
  • citroen
  • goede olijfolie
  • Dijon mosterd
  • peper en zout

Groene asperges met kwarteleieren

 

Bereidingswijze Groene asperges met kwarteleieren:

Zet een grote pan met een laagje water op het vuur voor de asperges en een kleinere pan voor de kwarteleitjes. Per persoon reken je drie asperges en twee eitjes. Kwarteleitjes zijn in veel supermarkten gewoon te koop, net als groene asperges. In plaats van groene asperges zou je ook witte asperges kunnen gebruiken. Snijd van de onderkant van de asperges een à twee centimeter af. Groene asperges hoef je in principe niet te schillen, maar erg houterige gedeeltes kun je met een dunschiller weghalen. Als het water kookt, kunnen de asperges met een snuf zout in de pan. Je kookt ze ongeveer 9 minuten.

De kwarteleitjes gaan ook het kokende water in, ze moeten ongeveer 6 minuten koken. Spoel ze daarna af onder de koude kraan en pel de schil eraf. Snijd de eitjes doormidden en de asperges in drieën. Op kleine bordjes leg je twee plakjes gerookte ham. Daarop leg je de asperges en ten slotte de gehalveerde kwarteleieren. Snijd (of knip) wat peterselie fijn en strooi dat erover. Maak je voorgerecht helemaal af met een heerlijke dressing die je hebt gemaakt van een goede olijfolie, vers citroensap, een klein beetje mosterd en peper en zout. Een voorgerecht waar je punten mee scoort!

Extra informatie

Porties: 2-4 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

 

Geniet van deze heerlijke asperges met kwarteleieren en eet smakelijk

 

degezondekok.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief